Skip to main content

Zeven biljoen elektronvolt is goed voor u

De subatomaire fysica richt zich op de studie van de allerkleinste bouwstenenvan de materie en de interacties daartussen. » Lees verder

€ 7,99 bij AKO (epub) en 0 andere aanbieder

ISBN:
9789048514304

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
17 januari 2019

Zeven biljoen elektronvolt is goed voor u

De subatomaire fysica richt zich op de studie van de allerkleinste bouwstenen
van de materie en de interacties daartussen. Onlangs is het experimentele gereedschap uitgebreid met de Large Hadron Collider (LHC)op CERN in Genève die een orde van grootte vooruitgang brengt in bundelenergie en bundelhelderheid en condities in het heelal minder dan een miljardste seconde na de oerknal nabootst. De perspectieven die de LHC voor de subatomaire fysica biedt alsmede de complimentariteit met andere faciliteiten worden geschetst. Maar is de LHC alleen een peperduur speeltje voor onderzoek ver van de realiteit? De verdere ontwikkeling van deeltjesversnellers en deeltjesdetectoren is van belang voor een breed scala aan andere fundamentele en toegepaste disciplines. Tevens worden enkele gedachten geuit over de rol van fundamenteel nieuwsgierigheidgedreven onderzoek zoals onderzoek met de LHC in kenniseconomie en innovatie.

Paul de Jong is als senior onderzoeker verbonden aan het Nikhef het Nationaal Instituut voor Subatomaire Fysica en verricht experimenteel onderzoek met de LHC. Hij is namens het Genootschap tot bevordering van Natuur- Genees- en Heelkunde benoemd tot bijzonder hoogleraar experimentele hoge-energiefysica aan de Universiteit van Amsterdam.

Download e-book bij 1 aanbieders

Aanbieder Bestand Prijs
AKO epub € 7,99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Paul de Jong

Je eigen bedrijf

Je eigen bedrijf
Prijs: € 0,00