Skip to main content

Waldfriede 3 - Avondrood

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, worstelt Helene met haar werk in het Waldfriede-ziekenhuis. Het hoofd chirurgie is een overtuigd nationaalsocialist en bommen bedreigen Berlijn. » Verder lezen

€ 13,99 bij iTunes en 4 andere verkopers

EAN:
9789402321128

Aangemaakt op:
13 July 2023

Laatst gewijzigd:
15 November 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2023
Uitgever

Waldfriede 3 - Avondrood

Inleiding

Het derde deel van de Waldfriede-serie: "Avondrood" van de bekende schrijfster Corina Bomann. Beleef het intense verhaal dat zich afspeelt in Berlijn-Zehlendorf tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het boek vertelt het verhaal van de jonge arts-assistent Helene die te midden van een oorlog haar hart, loyaliteiten en het leven zoals ze dat kent, in twijfel trekt.

Verhaal

De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken en het Waldfriede-ziekenhuis, waar Helene werkt, ervaart de onrust en chaos van dichtbij. Haar baan wordt elke dag uitdagender omdat het hoofd chirurgie een fervent nationaalsocialist is. Ze vindt een ontsnapping in de tuinen van de kliniek, waar ze de tuinman Timo ontmoet. Hun vriendschap groeit snel maar wordt brutaal verstoord wanneer Timo wordt opgeroepen voor militaire dienst.

Zowel gescheiden zijn van Timo als haar ontdekking dat er nog iemand anders naar haar verlangt, dwingt Helene tot zelfreflectie. Haar gevoelens moeten echter kort worden opgeschort wanneer het dreigend gevaar van bommen niet alleen Berlijn maar ook het Waldfriede ziekenhuis in gevaar brengt.

Recensies

'Gloriedagen is niet alleen doordrenkt van historie, maar ook van romantiek.'

Algemeen Dagblad

'Ideaal recept voor een bestseller.'

NRC

'Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.'

De Telegraaf
Over de auteur

Corina Bomann is een razend populaire Duitse schrijfster, bekend om haar levendige historische fictie. Ze staat bekend om haar vermogen om lezers te boeien met haar boeiende verhalen en complexe personages. Met "Avondrood" levert ze opnieuw een boek af dat je zowel meesleept als laat nadenken.

EUR

Te koop bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
iTunes € 13,99
13.99
Bol.com € 13,99
Bookspot € 13,99
Bruna € 13,99
eBook.nl € 13,99
13.99