Skip to main content

Walden

Henry David Thoreau

Een tijdloze klassieker over natuur en bezinning met een voorwoord van Paolo CognettiIn 1845 trok Henry David Thoreau de natuur in. » Verder lezen...

€ 6,99 bij Bol.com € 9,99 bij Apple iTunes vergelijk alle 4 prijzen

ISBN:
9789403164403

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
12 November 2020

Producteigenschappen

Walden

Een tijdloze klassieker over natuur en bezinning met een voorwoord van Paolo Cognetti


In 1845 trok Henry David Thoreau de natuur in. Twee jaar lang verbleef hij in een huisje aan de oever van Walden Pond om te lezen, na te denken en te schrijven. Het resultaat was een tekst die een van de grote werken uit de wereldliteratuur zou worden. In Walden koppelt Thoreau wervelende natuurobservaties en filosofische bespiegelingen aan een pleidooi voor een betere samenleving. Meer dan honderdvijftig jaar na de eerste druk inspireert deze unieke tekst lezers wereldwijd nog steeds tot reflectie en bezinning.

Deze editie bevat ook De plicht tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Thoreau weigerde belasting te betalen aan een bewind dat slavernij en de oorlog tegen Mexico goedkeurde en werd daarvoor een nacht in de gevangenis gezet. Hij verdedigt het recht en zelfs de plicht van iedere burger om ongehoorzaam te zijn aan een onrechtvaardige regering.
EUR

Koop dit product bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 6,99
6.99
Bol.com € 6,99
eBook.nl € 6,99
Apple iTunes € 9,99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.