Skip to main content

Waar komt hagelslag vandaan?

Instituut voor Nederlandse Lexicologie

Wat heeft ‘ijsbergslaÂ’ met ijsbergen te maken? Liepen er ooit ezels over een ‘ezelsbruggetjeÂ’? Waarom heten politieke partijen ‘rechtsÂ’ en ‘linksÂ’? Is dat links trouwens verwant met slinks? En waar komt eigenlijk de hamvraag vandaan?…. » Verder lezen...

€ 6,99 bij Bol.com € 7,99 bij Apple iTunes vergelijk alle 5 prijzen

ISBN:
9789400407114

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Waar komt hagelslag vandaan?

Wat heeft ‘ijsbergsla’ met ijsbergen te maken? Liepen er ooit ezels over een ‘ezelsbruggetje’? Waarom heten politieke partijen ‘rechts’ en ‘links’? Is dat links trouwens verwant met slinks? En waar komt eigenlijk de hamvraag vandaan? Vroeg of laat komt er een moment dat je je zoiets opeens afvraagt.

Voor zulke momenten is er dit boekje. Net als de succesvolle voorganger Waar komt pindakaas vandaan? (2013) is het gemaakt door twee gerenommeerde taalorganisaties: het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) en het Genootschap Onze Taal. Zij bundelen hierin hun kennis over woorden, én vooral ook hun ervaring in het helder en toegankelijk presenteren daarvan.Met dit boekje krijgt u snel een onderhoudend antwoord op de vraag ‘Waar komt hagelslag vandaan?’, en op nog 99 andere prikkelende vragen over woorden.
EUR

Koop dit product bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 6,99
6.99
Bol.com € 6,99
eBook.nl € 6,99
Apple iTunes € 7,99
Kobo € 7,99
7.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.