Skip to main content

Vrijen met jezelf

Jos Lammers

In "Vrijen met jezelf' vind je informatie over zelfbevrediging en staan antwoorden op vragen die je misschien liever voor je hield. » Verder lezen...

€ 2,00 bij Kobo en 0 andere verkopers

ISBN:
9789081743549

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Jos Lammers
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Jos Lammers

Vrijen met jezelf

In "Vrijen met jezelf' vind je informatie over zelfbevrediging en staan antwoorden op vragen die je misschien liever voor je hield. Het boekje bestaat uit een gedeelte waarin wordt verteld hoe er vroeger en nu over zelfbevrediging wordt gedacht en hoe dat zo gekomen is. Het heeft een praktisch deel waarin staat hoe je het moet doen en wat het voor je kan betekenen. En er zitten brieven van mensen in die hebben opgeschreven hoe ze over zelfbevrediging denken en hoe het was toen ze het voor het eerst deden. Ze hebben die brieven geschreven omdat er weinig eerlijke verhalen over zijn. "Vrijen met jezelf' is een heel oprecht boekje dat niet geschreven is uit een zucht naar sensatie of ter verheerlijking van seks: het wil informeren.


Recensie(s)


Luchtig opgevat


Dit boekje gaat over zelfbevrediging en alléén over zelfbevrediging. Er staat in hoe je het kunt doen en wat voor oefeningen je kunt proberen. Er staan ook verhalen van anderen in, over hoe het bij hen ging. In dit boekje wordt ongecompliceerd over masturbatie verteld. Omdat de auteur ook informatie geeft over hoe de mensen vroeger omgingen met alle dingen die met hun lichaam te maken hadden, wordt het begrijpelijker waarom mensen vroeger heel erg tegen zelfbevrediging waren. Het is één van de weinige boekjes over zelfbevrediging die kinderen en jongeren iets meer laten te weten komen over dit thema. Naast technische informatie wordt er ook gepraat over de gevoelens die kunnen gepaard gaan met masturberen. Bovendien is alles heel luchtig opgevat en lees je het gemakkelijk in één ruk uit.


Recensie Jong & van Zin door Marleen van Schoor.


Nuttig voor kinderen, maar zeker ook interessant voor ouderen


De invalshoek van "Vrijen met jezelf' is een sociologische. Het boekje begint met een beschouwing over het begrip schaamte, die inzichtelijk maakt hoe in de loop der tijd steeds meer zaken van het lichaam tot strikte privézaken zijn geworden. In de volgende hoofdstukken spitst Jos Lammers die inzichten toe op seksualiteit in het algemeen en zelfbevrediging in het bijzonder. Opzet is de jonge lezer gerust te stellen door duidelijk te maken dat, ondanks het angstvallig zwijgen van vooral de grote mensen over dit soort zaken, zelfbevrediging iets heel normaals is en zeker niet zondig. Dat gezegd zijnde volgt het praktische gedeelte onder het kopje "Hoe doe je het'. Een onomwonden, maar nergens opgewonden of op sensatie beluste handleiding die nog wordt gevolgd door een serie oefeningen voor als het niet meteen lukt. Nuttig voor kinderen, maar zeker ook interessant voor ouderen, juist omdat masturbatie zo'n weinig besproken onderwerp is.


Recensie NRC Handelsblad 10-03-1993 door Bas van Lier


Ernstig en relativerend tegelijk


De toon van Jos Lammers in "Vrijen met jezelf' is ernstig en relativerend tegelijk, de tekeningen van Helen van Vliet zijn geestig. Op de omslag prijkt een deur met "Privé' en afgeplakt sleutelgat in een rood-wit geblokte versperring. Alles wat naar seks riekt, mag traditioneel verboden gebied zijn, Jos Lammers komt er op knappe wijze binnen.


Recensie AD 31-12-1992 door Joke Linders.
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Kobo € 2,00
2
2

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.