Skip to main content

Vreemde toevalligheden in je leven. Kleine nieuwsgierige evenementen. Voorgevoelens. Telepathie. Komt het jou ook over?

Peter Veltman

Pagina's 140. » Verder lezen...

€ 4,49 bij Apple iTunes en 0 andere verkopers

ISBN:
9781393295549

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
26 September 2020

Producteigenschappen

Vreemde toevalligheden in je leven. Kleine nieuwsgierige evenementen. Voorgevoelens. Telepathie. Komt het jou ook over?

Pagina's 140. Vanaf de vroegste ontwikkelingen van het denken geloofde de mensheid dat een aantal belangrijke toevalligheden tekenen waren waarmee een hoger filosofisch of goddelijk niveau trachtte in dialoog te treden met mensen.


In de laatste drie eeuwen was dit uit de nieuwe richtingen van de wetenschap gewist. Buitengewone toevalligheden werden beschouwd als vruchten van het toeval. Iedereen die buitengewone gebeurtenissen als goddelijke signalen wilde interpreteren, werd bespot. Op dezelfde manier werden voorgevoelens beschouwd als illusies of zelfs tekenen van onevenwichtigheid. Dit ondanks het feit dat velen deze buitengewone feiten hebben meegemaakt.


De wetenschap ontkende het bestaan van een psychische dimensie waarmee de menselijke geest kon omgaan. Volgens de algemene opinie waren de enige bestaande realiteit materiële objecten. Echter, in de jaren 80 demonstreerden experimenten in de kwantumfysica het bestaan van een universum dat niet alleen uit materie bestaat. Dit universum bevat een niveau waarin energie en informatie niet de grenzen van ruimte en tijd hebben die typisch zijn voor de klassieke natuurkunde.


Dit bevestigt alle intuïties gerijpt in de geschiedenis van de mensheid. Onder deze intuïties is het concept van ''Soul of the World'' geformuleerd door de Griekse filosoof Plato. Meer recent heeft de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung de theorie van het ''collectieve onderbewuste'' uitgewerkt.


Dit boek vermijdt onderzoek van te gespecialiseerde onderwerpen. De auteur begeleidt de lezer duidelijk bij het begrijpen van de drie niveaus die één realiteit vormen.


Het eerste niveau is het fysieke niveau, dat deel uitmaakt van onze dagelijkse ervaring. Het tweede niveau is beschreven door de kwantumfysica, typisch voor de kleinste elementaire deeltjes van atomen.


Het derde is het psychische niveau dat ''niet-lokaliteit'' wordt genoemd. Het is het spirituele niveau, dat nergens fysiek kan worden gelokaliseerd.


Dit pad van kennis verwijst naar recente ontdekkingen die door de officiële wetenschap worden erkend. De vreemde toevalligheden en verschijnselen van de geest worden belangrijke onderdelen van een nieuwe en verrassende werkelijkheid.
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Apple iTunes € 4,49
4.49
4.49

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.