Skip to main content

Voor het juridisch onderzoek

Hans van Keken, Dick Haster

Voor het juridisch onderzoek is bedoeld voor studenten in de richtingen HBO Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening die onderzoek gaan doen, bijvoorbeeld als afstudeeropdracht. » Verder lezen...

Geen huidige prijs bekend

ISBN:
9789460941375

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
21 September 2020

Producteigenschappen

Voor het juridisch onderzoek

Voor het juridisch onderzoek is bedoeld voor studenten in de richtingen HBO Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening die onderzoek gaan doen, bijvoorbeeld als afstudeeropdracht. Uitgangspunt is een probleem uit de beroepspraktijk. Voor het slagen van onderzoek is een helder geformuleerde probleemstelling van groot belang. In dit boek zijn verschillende manieren gegeven om een probleemstelling, en vervolgens een hoofdvraag en deelvragen te formuleren. Stap voor stap wordt duidelijk hoe je deze vragen kunt inperken en hoe je gebruik maakt van vakliteratuur. Daarnaast gaat het boek over onderzoeksethiek: welke eisen kan een opdrachtgever stellen, waar zijn jouw grenzen als onderzoeker? Met behulp van de opdrachten en de checklist aan het eind van elk hoofdstuk, kun je nagaan of je nog op het goede spoor zit. Een uitgebreide uitwerking van de opdrachten is achter in het boek opgenomen. De praktische insteek en de heldere uitleg vormen zeker een handvat in de ingewikkelde onderneming die onderzoeken kan zijn. Bovendien helpt dit boek je een onderzoek op te zetten dat bruikbare inzichten oplevert om de praktijk van de juridische dienstverlening te verbeteren.

Prijsgeschiedenis

Er is geen prijsgeschiedenis beschikbaar voor dit product. Hiervoor moeten we minimaal één prijs, één week geregistreerd hebben.