Skip to main content

Turijn

Enrico Massetti

Turijn, de regionale hoofdstad van Piemonte, staat bekend als een magische stad. » Verder lezen...

€ 0,99 bij Apple iTunes en 0 andere verkopers

ISBN:
9780463824467

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
25 September 2020

Producteigenschappen

Turijn

Turijn, de regionale hoofdstad van Piemonte, staat bekend als een magische stad. En het kan alleen maar door magie zijn dat een stad, beschouwd als de hoofdstad van de Italiaanse zware industrie (FIAT, een van de grootste autoproducenten ter wereld, hier is gevestigd), ook een van de belangrijkste toeristische attracties van Italië is.


Natuurlijk zijn daar goede redenen voor. In de kathedraal van Turijn wordt de Heilige Lijkwade bewaard, het oude linnen kronkeldak waarin volgens de traditie het lichaam van Christus gewikkeld was na zijn kruisiging. In Turijn is er ook het Egyptisch Museum, dat een buitengewone kunstcollectie uit het oude Egypte bevat, en de Sabauda-galerij, vol meesterwerken van grote Europese kunstenaars.


Tenslotte, in Turijn zijn er enkele grote monumentale getuigenissen van de belangrijke rol die Piemonte speelde in de moderne Italiaanse geschiedenis, zoals de zetel van het Huis van Savoye (de heersende dynastie van Italië tot 1946) en de eerste hoofdstad van het Koninkrijk Italië: de Royal Palace, Palazzo Madama, de Mole Antonelliana en de Royal Villa in Stupinigi.


Het natuurlijke landschap is prachtig en gevarieerd: bergen, valleien, heuvels (de Langhe staan bekend als de setting voor vele verhalen van Cesare Pavese en Beppe Fenoglio, beroemde schrijvers uit Piemonte), meren (Maggiore, met Stresa, d'Orta, di Viverone ), en het Valgrande National Park.


Dit is een gids voor Turijn, voor een bezoek van twee, drie of meer dagen.


Er zijn uitgebreide beschrijvingen en foto's van de attracties: musea, kerken, nachtleven en andere attracties.


Het bevat beoordelingen van plaatsen waar u kunt eten.


De gids is onderverdeeld in secties die enkele dagen of halve dagen beslaan, dus je kunt verschillende secties combineren, afhankelijk van de duur van je verblijf en je voorkeur voor wat je ziet.
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Apple iTunes € 0,99
0.99
0.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.