Skip to main content

Tis allemaal niks

René van den Abeelen

Radiopresentator/programmamaker, auteur en modelleur René van den Abeelen kreeg in 2007 de diagnose 'ernstig depressief'. » Verder lezen...

Geen huidige prijs bekend

ISBN:
9789402196276

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
21 September 2020

Producteigenschappen

Tis allemaal niks

Radiopresentator/programmamaker, auteur en modelleur René van den Abeelen kreeg in 2007 de diagnose 'ernstig depressief'. Uiteraard was daar het één en ander aan voorafgegaan: terugkijkend waren er al decennialang tekens dat er iets niet goed ging. Toen de diagnose was gesteld, volgde het circuit van hulpverleners en medicatie. Hulpverleners kwamen en gingen en de ene na de andere pil bleek niet te helpen. Intussen ging het in hoog tempo slechter en uiteindelijk kostte hem dat zijn huwelijk, zijn huis en zijn baan. Om duidelijk te maken wat iemand die aan depressiviteit lijdt, doormaakt, en om te proberen meer begrip te kweken voor die nog altijd vaak onbegrepen aandoening, begon hij (eerst korte tijd anoniem) in 2014 een pagina op Facebook die al snel veel lezers trok. Het overgrote deel van de teksten uit vijf jaar verslag doen, is nu gebundeld in dit boek. Je wordt er niet vrolijk van, om maar een understatement te gebruiken, maar het geeft wel een duidelijk en indringend beeld van de nachtmerrie die depressiviteit heet, met soms toch humor maar vaak ook pure emoties, zeker in de omgang met falende hulpverleners of starre instanties.

Prijsgeschiedenis

Er is geen prijsgeschiedenis beschikbaar voor dit product. Hiervoor moeten we minimaal één prijs, één week geregistreerd hebben.