Skip to main content

Tekenlessen van de Japanse kunstenaar Hokusai

Kevin Tembouret

De Hokusai tekenmethode is onderverdeeld in 3 stappen: tekenen door middel van geometrische vormen, het gebruik van kalligrafie en het vereenvoudigen van de lijn van de tekening. » Verder lezen...

€ 12,99 bij Bol.com en 0 andere verkopers

ISBN:
1230003750599

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
7 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Kevin Tembouret
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Kevin Tembouret

Tekenlessen van de Japanse kunstenaar Hokusai

De Hokusai tekenmethode is onderverdeeld in 3 stappen: tekenen door middel van geometrische vormen, het gebruik van kalligrafie en het vereenvoudigen van de lijn van de tekening.

Dit boek brengt u de 3 technieken in afzonderlijke delen om een kunstenaar met Japanse invloeden te worden. Ukiyo-e, Japanse kunst, maakt gebruik van de concepten die door Katsushika Hokusai worden aangeleerd.

Begin met het creëren van een personage door middel van geometrie, ga verder met het definiëren van de lijnen van zijn kleding door middel van kalligrafie en put vervolgens je tekening uit met een minimalistische streep.

Ontdek een manier om dieren, mensen of zelfs landschappen te tekenen dankzij de leer van de Japanse kunstenaar Hokusai.


Deel 1: Leren tekenen met geometrische vormen


Japanse tekening trekt al de aandacht sinds de grote

Universele Tentoonstelling van 1867, door zijn eenvoudige en verfijnde uiterlijk.

De Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai levert de geheimen van deze kunst die door de westerse wereld zo worden gewaardeerd.

Dit boek is een uitleg aangepast om u de basis van de Hokusai-methode te brengen.

Ontdek via de verschillende pagina's van dit boek stap voor stap hoe je geometrische vormen kunt gebruiken om complexe of bewegende vormen te realiseren.

Of je nu een tatoeëerder, een kunstenaar of een amateur bent, elke tekening brengt je genoeg materiaal om even harmonieuze illustraties te maken als die van de grote namen van Ukiyo-e.


Deel 2: Leren tekenen door middel van kalligrafie


De Japanse kunst is enerzijds geïnspireerd op geometrische vormen en anderzijds op kalligrafie. De Japanse kunstenaar Hokusai licht ons in over het gebruik van Hiragana, Katakana en Kanji om tekeningen te maken met zowel elegante als dynamische vormen.

Ontdek hoe je het Japanse alfabet van die tijd kunt gebruiken om een vrouw in een kimono, een landschap of zelfs een olifant te maken. Hoewel het schrijven in de loop van de tijd verandert, gaat de techniek door! De Hokusai-stijl in Ukiyo-e, een voorouderlijke Japanse kunst, is een echte schat, zowel voor degene die zijn potlood vasthoudt als voor de ogen van degene die het bewondert.

Dit boek is bedoeld om u vertrouwd te maken met het gebruik van Japanse kalligrafie voor het maken van nieuwe kunstwerken, tatoeages of gewoon om u te leren tekenen.

Of je nu een penseel, een grafisch tablet of een viltstift gebruikt, maak gebruik van de pagina's van dit boek om je eigen artistieke stijl te ontwikkelen door de voorschriften van de grote Japanse meester Hokusai te volgen.


Deel 3 : Leren tekenen door het vereenvoudigen van lijnen


De Japanse schilder Hokusai onthult zijn geheimen om een uitstekende tekenaar te worden. Bekend als de meester van de Japanse prentkunst, is Katsushika Hokusai een van de grondleggers van de Japanse tekenkunst en Ukiyo-e.

Leer hoe je de natuur, mensen en dieren kunt tekenen in zeer weinig slagen! Gebruik specifieke vormen van kanji (Japanse ideogrammen) en kana (Hiragana en Katakana) om een kasteel, een pagode of een vrouw in een kimono te creëren.

Van heel weinig vormen zult u dankzij dit boek kunnen tekenen als de grootste kunstenaars van de Japanse kunst.
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 12,99
12.99
12.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.