Skip to main content

't Hooge Nest

Roxane van Iperen

4.5/5 uit 179 reviews

'Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. » Verder lezen...

€ 4,99 bij Bol.com € 9,99 bij Kobo vergelijk alle 5 prijzen

ISBN:
9789048841790

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
12 November 2020

Producteigenschappen

't Hooge Nest

'Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.' Janny Brandes-Brilleslijper

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.

Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.

't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Reviews

Apple iTunes

4.5/5
179 reviews

EUR

Koop dit product bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 4,99
4.99
Bookspot € 7,99
eBook.nl € 7,99
Apple iTunes € 7,99
Kobo € 9,99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.