Skip to main content

Smaak

In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. » Verder lezen

€ 13,99 bij Bol.com en 2 andere verkopers

EAN:
9789046818534

Aangemaakt op:
23 May 2023

Laatst gewijzigd:
2 July 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2016
Uitgever
-

Smaak

In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!
EUR

Te koop bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 13,99
13.99
Bruna € 13,99
eBook.nl € 13,99
13.99