Skip to main content

Slagschaduw

Lilian Blom

Koos is sinds kort overgeleverd aan de regels en grillen van het bejaardentehuis. » Verder lezen...

€ 6,99 bij Bookspot € 9,99 bij Bol.com vergelijk alle 5 prijzen

ISBN:
9789020413526

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
12 November 2020

Producteigenschappen

Slagschaduw

Koos is sinds kort overgeleverd aan de regels en grillen van het bejaardentehuis. Een kwelling voor een vrouw die gewend is haar eigen leven te bestieren en die dankzij haar zelfstandigheid en daadkracht de verschrikkingen van de oorlog heeft overleefd. Tijdens het leegruimen van het ouderlijk huis stuiten haar kinderen op een blikken trommel vol documenten en foto’s. Met zachte hand dwingen ze hun moeder over het verleden te vertellen, waardoor oude nachtmerries en pijnlijke herinneringen in volle hevigheid terugkeren. Koos wordt heen en weer geslingerd tussen onmacht en onverzettelijkheid en ondergaat alles lijdzaam, totdat ze meent een oude vijand tegengekomen te zijn die de strijdlust van weleer in haar aanwakkert.

Over De tuinkamer:
‘Het zijn de indringende details, zorgvuldig gekozen en krachtig aangewend, die het ontroerende De tuinkamer een eigen literaire glans verlenen.’ – Vrij Nederland

Lilian Blom (1947) studeerde Engelse taal- en letterkunde en werkte als vertaler en docent Engelse literatuur. Ze schreef diverse columns over het onderwijs, maar debuteerde pas in 2006 met De tuinkamer, dat genomineerd werd voor de Selexyz Debuutprijs en de Academica Debutantenprijs. In 2010 volgde Strijkend licht, dat ook zeer lovend werd ontvangen.
EUR

Koop dit product bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 6,99
6.99
eBook.nl € 6,99
Bol.com € 9,99
Apple iTunes € 9,99
Kobo € 9,99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.