Skip to main content

Scherven

Ismet Prcic

Een veelbekroond autobiografisch verhaal over oorlog en volwassenwording In zijn deels autobiografische debuut schrijft Ismet Prcic over een jonge Bosniër met dezelfde… » Lees verder

€ 12,99 bij Bol.com (epub) en 5 andere aanbieders

ISBN:
9789000331574

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
13 januari 2019

Scherven

Een veelbekroond autobiografisch verhaal over oorlog en volwassenwording

In zijn deels autobiografische debuut schrijft Ismet Prcic over een jonge Bosniër met dezelfde naam als hij die zijn door oorlog verscheurde thuisland is ontvlucht en een nieuw leven in Californië is begonnen. Vanwege zijn onaflatende schuldgevoel dat hij zijn familie heeft achtergelaten krijgt Ismet het advies om ‘werkelijk alles’ op te schrijven.

Al schrijvende verliest Ismet zijn vaste voet in het heden. Zijn teksten raken vervlochten met het perspectief van Mustafa. Deze jonge man – bestaand of ingebeeld – is in Bosnië achtergebleven en heeft zich aangesloten bij een troep elitesoldaten. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de scherven van Ismets onherkenbaar geworden leven ooit in elkaar hebben gepast.

Over Scherven:

‘Indrukwekkend en inventief. Dit ambitieuze en diepzinnige boek tart conventies logica en chronologie. Prcic is erin geslaagd een verontrustende en krachtige roman te schrijven.’ The New York Times Book Review

Over de auteur:

Ismet Prcic (1977) werd geboren in Tuzla Bosnië en Herzegovina en emigreerde in 1996 naar de Verenigde Staten. Hij is acteur auteur en scriptschrijver. Prcic woont samen met zijn vrouw in Portland Oregon.

EUR

Download e-book bij 6 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
eBook.nl epubLeesID € 12,99
12.99
Apple iTunes ibook € 12,99
Kobo epub € 12,99
BookSpot (was: ECI) epub € 12,99
AKO epub € 12,99
Bol.com epubLeesID € 12,99
12.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.