Skip to main content

Ryanair Baby's

Céline Gautier

Onvruchtbaarheid is actueler dan ooit. » Verder lezen...

€ 5,00 bij Bol.com en 1 andere verkopers

ISBN:
9789082605112

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Ryanair Baby's

Onvruchtbaarheid is actueler dan ooit. Wereldwijd wordt een op de zes koppels ermee geconfronteerd, in België is dat zelfs een op vijf. De meest courante verklaring is de verhoogde leeftijd van vrouwen die aan kinderen willen beginnen. De vraag naar eiceldonoren stijgt al jaren. Vandaag is in België meer dan 3% van de geboortes te danken aan een medische ingreep.


België heeft niet genoeg eiceldonoren om aan die toenemende vraag van onvruchtbare vrouwen te kunnen voldoen. In Spanje zijn er door de economische crisis wel genoeg jonge vrouwen bereid om eicellen af te staan. Tegenover de ingreep, die niet helemaal zonder risico is, staat een vergoeding van 1.000 euro. Achter een façade van liefdadigheid – voortplanting zonder grenzen – gaan harde economische belangen schuil.


Europa heeft geen eengemaakte regelgeving rond eiceldonatie, waardoor kapitaalkrachtigere vrouwen kiezen voor landen met de grootste kans op succes. België en Spanje staan hoog op het verlanglijstje.


Barcelona telt een dertigtal vruchtbaarheidsklinieken. Elk jaar worden er honderden Ryanairbaby's geboren in ons land dankzij Spaanse eicellen.


Journaliste Céline Gautier onderzocht voor Médor, de Franstalige partner van Apache, de lucratieve business van eiceldonatie. Apache vertaalde het werk in een e-book, geïllustreerd door Dina Kathelyn. Céline Gautier kreeg voor het onderzoek een Belfius Persprijzen.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 5,00
5
Kobo € 5,00
5

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.