Skip to main content

Rembrandt's Reading

Een reconstructie van Rembrandts bibliotheek en de invloed van zijn leesgedrag op zijn creatieve werkHoewel Rembrandts interesse in de bijbel al lang als zeer groot… » Lees verder

€ 34,99 bij BookSpot (epub) en 2 andere aanbieders

ISBN:
9789048505210

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
23 januari 2019

Rembrandt's Reading

Een reconstructie van Rembrandts bibliotheek en de invloed van zijn leesgedrag op zijn creatieve werk

Hoewel Rembrandts interesse in de bijbel al lang als zeer groot erkend wordt is zijn belangstelling voor seculiere literatuur relatief onderbelicht. Al in 1641 werd Rembrandt door Philips Angel geprezen om 'de ijver waarmee hij de kennis over historische verhalen uitzocht in oude muffige boeken'. Amy Golahny borduurt voort op deze observatie door Rembrandts bibliotheek te reconstrueren op basis van de boedelbeschrijving naar aanleiding van Rembrandts faillissement in 1656 en door opnieuw waar te nemen hoe het lezen van historische verhalen bijdroeg aan Rembrandts creatieve proces.

Golahny plaatst Rembrandt in de in streektaal onderlegde cultuur van het zeventiende-eeuwse Holland en laat zien dat de schilder een pragmatische lezer was wiens aandacht voor historische teksten hem sterkte in de rivaliteit met Rubens voor visueel drama en eruditie.

Download e-book bij 3 aanbieders

Aanbieder Bestand Prijs
BookSpot epub € 34,99
eBook.nl epubLeesID € 34,99
AKO epub € 34,99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.