Skip to main content

Rembrandt - De Etser

Michiel Kersten

Dit boek over Rembrandt - De Etser is een visuele verkenningstocht van Rembrandts grafiek. » Verder lezen...

€ 7,99 bij Bol.com en 1 andere verkopers

ISBN:
1230000764711

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Rembrandt - De Etser

Dit boek over Rembrandt - De Etser is een visuele verkenningstocht van Rembrandts grafiek. Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) geldt als een van de grootste prentkunstenaars die ooit geleefd heeft. Waaraan kun je dat zien? Waarom is zijn werk zo bijzonder, en in hoeverre was hij origineel? Hoe vervaardigde hij zijn prenten? Wie kocht Rembrandts etsen? En wat zijn etsen trouwens?


Deze onderwerpen komen allemaal aan bod in Rembrandt – De Etser. De publicatie geeft veel achtergrond informatie waarbij de aandacht vooral ligt op het leren kijken. Alleen door aandachtig en lang te kijken naar Rembrandts etsen geeft een voorstelling zijn geheimen en schoonheid bloot. De publicatie helpt je bij het ontrafelen van de geheimen van Rembrandts schitterende grafiek. Het is een spannende verkenningstocht waarin Rembrandt kenner Michiel Kersten je laat kennismaken met de fascinerende wereld van Rembrandt. Ontdek details die je nooit gezien had op etsen die je meende te kennen..!


Rembrandt was misschien wel de allerbeste en meest originele etser van zijn tijd met een geweldig voorstellingsvermogen. Wie het geheim van Rembrandt wil ontrafelen moet aandachtig en lang naar zijn etsen kijken. Alleen door goed te kijken ontdek je het ene na het andere detail dat met onvoorstelbaar veel liefde geproduceerd is.


In Rembrandt – De Etser komen niet alleen Rembrandts meest bekende etsen aan bod zoals De Honderguldenprent, De Drie Bomen, Het Sterfbed van Maria, maar ook De aanbidding door de herders: een nachtstuk, Het Rolwagentje, De rattengifverkoper en het Slapende Hondje. Michiel Kersten laat deze afbeeldingen tot leven komen door over de achtergronden te vertellen en op interessante details te wijzen. Dit gebeurt op een prettige, vertellende wijze, zonder dat er vakjargon aan te pas komt.


Kijken naar de etsen van Rembrandt betekent onthaasten. Over ieder element in de voorstelling heeft de kunstenaar nagedacht en niets is toevallig. Michiel Kersten laat in detail zien hoe je de geheimen van Rembrandts etsen kunt ontrafelen. Ontdek zelf het meesterschap van Rembrandt!
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 7,99
7.99
Kobo € 7,99
7.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.