Skip to main content

Raven en kraaien, eksters en gaaien

Johan Boussauw

Onder de kraaiachtigen spreken raven altijd al tot de verbeelding. » Verder lezen...

€ 9,99 bij Bol.com en 0 andere verkopers

ISBN:
1230004045809

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
7 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Johan Boussauw
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Bitbook

Raven en kraaien, eksters en gaaien

Onder de kraaiachtigen spreken raven altijd al tot de verbeelding. In vele culturen hebben ze een mythische status. Ook de andere leden van de familie kraai spelen een grote rol in het volksgeloof. Kraaien, eksters en gaaien zijn alomtegenwoordig.


De rol die ze toebedeeld kregen wordt belicht vanuit diverse invalshoeken: volksgeloof, magie, legendes, sprookjes, mythen, jacht en naamgeving. Tegelijkertijd gaat er aandacht naar de intelligentie van deze vogels en de nieuwe inzichten in dit verband.


De auteur haalde zijn inspiratie uit oude boeken. De gepubliceerde houtsneden dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw.


Johan Boussauw (1953) genoot een opleiding tot grafisch kunstenaar aan het Hoger St-Lukasinstituut in Gent, waar hij oude druktechnieken zoals steendruk, etsen en houtsnede leerde. Eerder verschenen "Vogels in volksgeloof, magie en mythologie' (2005) en "De wonderlycke historie van kikkers, padden en salamanders'(2015).


''Boussauw heeft bij uitgeverij bitbook.be een leuk boekje uitgebracht over de rol van raven, kraaien, eksters en gaaien in het volksgeloof.''


- Dirk Draulans in Knack - Beestenboel
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 9,99
9.99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.