Skip to main content

Paleo Dieet voor beginners: Top 30 Paleo Pasta Recepten Onthuld!

The Blokehead

Romige Kip Courgette Fettuccineingrediënten• 1 kleine ui, gehakt• 2 teentjes knoflook, fijngehakt• ½ theelepel Himalaya of fijn zeezout• ½ theelepel vers gekraakt zwarte peper• 1 grote bloemkool (600 g), grof gehakt• 2 kopjes…. » Verder lezen...

€ 2,99 bij Bol.com en 1 andere verkopers

ISBN:
9781071510476

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
26 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: The Blokehead
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Babelcube Inc.

Paleo Dieet voor beginners: Top 30 Paleo Pasta Recepten Onthuld!

Romige Kip Courgette Fettuccine


ingrediënten

• 1 kleine ui, gehakt

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt

• ½ theelepel Himalaya of fijn zeezout

• ½ theelepel vers gekraakt zwarte peper

• 1 grote bloemkool (600 g), grof gehakt

• 2 kopjes kippenbouillon

• 1 el Dijon-mosterd

• 2 el voedingsgist

• 2 el witte balsamico-azijn

• het sap van 1/2 limoen

• 1 theelepel kappertjes

• 225 g champignons, in plakjes

• 450 g overgebleven gekookte kip, gehakt (ik gebruikte gegrilde kip)

• ¼ kopje verse peterselie, gehakt (om te garneren)

• 2-3 grote courgettes, geschild en julienned


Instructions
  • Schil de courgette (of niet, ik schilde de mijne alleen voor het uiterlijk en knabbelde op de schillen terwijl ik aan het koken was) en snijd ze in brede julienne-repen met een mandoline. Opzij zetten. (Ik gebruikte de bredere instelling van mijn mandoline om Fettuccine-achtige ''noedels'' te maken, maar je kunt ook fijnere noedels maken met de dunnere instelling of je kunt ook een plantaardige spiraalversterker gebruiken.)

  • Voeg ui, knoflook, zout en peper toe aan een middelgrote steelpan. Kook op een middelhoog vuur gedurende een of twee minuten, tot geurig en enigszins zacht.

  • Gooi de bloemkool erin en kook nog een minuut of twee door.

  • Voeg kippenbouillon toe, dek af en breng aan de kook; zet het vuur lager en blijf koken tot de bloemkool zacht is, ongeveer 5-7 minuten.

  • Kook ondertussen de champignons in een grote koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de kip toe en blijf koken tot alles goed verhit is; Reserveren.

  • Schep het bloemkoolmengsel in je blender; voeg Dijon-mosterd, voedingsgist, balsamicoazijn en limoensap toe en verwerk op hoge snelheid tot een super gladde en zijdeachtige consistentie. Gooi kappertjes erin en pulseer 2-3 keer om ze te mengen en een beetje af te breken. Giet dat bloemkoolmengsel over de gereserveerde kip en champignons en laat sudderen op een laag tot middelhoog vuur.

  • Verdeel de julienned courgette over de borden en schep de kipsaus erover.

  • Alleen al door de hitte van de saus wordt de courgette wat zachter, maar als u wilt dat uw ''pasta'' nog zachter is, kunt u de courgette ook aan de pan toevoegen, roeren tot hij goed bedekt is en een minuut op laag vuur koken. of twee.

  • Garneer met gehakte verse peterselie.



  • Grijp het boek nu voor meer paleorecepten!
    EUR

    Koop dit product bij 2 verkopers

    Verkoper Prijs
    Bol.com € 2,99
    2.99
    Apple iTunes € 2,99
    2.99

    Prijsgeschiedenis

    Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.