Skip to main content

Ontvoeringen en gijzelingen

Jaap Corneliszoon Knotter

Het delict vrijheidsberoving kent verschillende verschijningsvormen en blijkt door verschillende typen daders gepleegd te worden. » Lees verder

€ 23,00 bij AKO € 25,99 bij BookSpot (was: ECI) vergelijke alle 3 prijzen

ISBN:
9789460949500

Vermeld sinds:
29 november 2014

Laatst gewijzigd:
12 januari 2019

Ontvoeringen en gijzelingen

Het delict vrijheidsberoving kent verschillende verschijningsvormen en blijkt door verschillende typen daders gepleegd te worden. In Ontvoeringen & Gijzelingen ontrafelt Jaap C. Knotter niet alleen het delict in al zijn variaties, maar hij brengt ook de veranderingen door de jaren heen voor Nederland in kaart. Hij staat uitvoerig stil bij de rol van de plegers. Zij komen uitgebreid aan het woord en geven antwoord op vragen als: waarom kies je ervoor een ontvoering of gijzeling te plegen? Wie zijn hun slachtoffers en hoe kiezen zij deze uit? Wat zijn nu de werkelijke motieven van de voor dit boek geïnterviewde vrijheidsberovers en houden ze wel of niet rekening met politie-ingrijpen? Welke strategieën passen zij dan toe om de sterke arm te slim af te zijn?

Knotter beschrijft het fenomeen vrijheidsberovingen in Nederland in al zijn facetten en probeert het gedrag van de plegers te verklaren. Het spanningsveld tussen rationaliteit en impulsiviteit passeert dikwijls de revue. Hij rekent af met de stereotype denkbeelden die er bestaan over de personen die dit soort delicten plegen. Duidelijk wordt dat de werkelijkheid niet zo zwart-wit is als menigeen denkt: zij kent veel meer nuances!

Jaap Knotter deed eerder onderzoek naar onder andere straat- en illegale prostitutie (2005), productafpersing (2006), de leefwereld van illegale Chinezen (2009) en jongensprostitutie (2009).

EUR

Download e-book bij 3 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
Kobo epub € 23,00
23
AKO epub € 23,00
BookSpot (was: ECI) epub € 25,99
25.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.