Skip to main content

Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder

P Joldersma, Patty Joldersma

Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het dagelijks leven. » Verder lezen...

€ 37,26 bij Kobo € 43,15 bij Bol.com vergelijk alle 3 prijzen

ISBN:
9789036806183

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Onderzoek en behandeling van sportblessures van de schouder

Voor veel mensen is sport onderdeel geworden van het dagelijks leven. Sporten heeft veel voordelen: fysieke inspanning vormt een goede compensatie van een passieve leefstijl. Daar staat echter tegenover dat in bepaalde takken van sport gemakkelijk blessures ontstaan. Bij 'bovenhandse sporten' zoals tennis, volleybal en zwemmen bestaat er risico op overbelasting van de schouder. Bij contactsporten zoals voetbal, ijshockey en rugby ziet men eerder schouderletsels door traumata. Schouderblessures worden dan ook regelmatig onderzocht en behandeld in de huisartsen- en fysiotherapiepraktijk.

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van veelvoorkomende sportblessures van de schouder. Besproken worden onder andere: glenohumerale instabiliteit, de schouderluxatie, labrumletsels, acromioclaviculaire bandletsels, spierscheuren en contusies.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiekuit de dagelijkse praktijk.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. De bijlagen achterin het boek tonen handige overzichten van testen en oefeningen die van belang zijn bij het onderzoek en de behandeling van de schouder.
EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Kobo € 37,26
37.26
Apple iTunes € 39,99
Bol.com € 43,15
43.15

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.