Skip to main content

Omstreden solidariteit

Peter Achterberg, Romke van der Veen, Judith Raven

Hoe denken Nederlanders over de verzorgingsstaat? Tegen de achtergrond van een veranderende verzorgingsstaat bekijkt dit boek diverse aspecten van de sociale zekerheid:… » Lees verder

€ 29,99 bij AKO (epub) en 0 andere aanbieders

ISBN:
9789048521449

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
13 januari 2019

Omstreden solidariteit

Hoe denken Nederlanders over de verzorgingsstaat? Tegen de achtergrond van een veranderende verzorgingsstaat bekijkt dit boek diverse aspecten van de sociale zekerheid: Moet er meer geld gespendeerd worden aan sociale zekerheid of juist minder? Reflecteren de normen binnen het beleid nog steeds de gedeelde normen onder het Nederlandse publiek? Hoe kijken Nederlanders aan tegen versobering en herziening van de verzorgingsstaat? En wie mogen vooral wel en wie vooral geen aanspraken maken op financiële steun van de overheid?

Uit dit boek blijkt dat meningen van Nederlanders over de verzorgingsstaat sterk bepaald worden door standpunten over wederkerigheid. You scratch my back and Ill scratch yours! Dat is een van de centrale conclusies van het boek Omstreden Solidariteit. Onder de schijnbare publieke consensus dat het wederkerige karakter van de verzorgingsstatelijk beleid moet toenemen echter blijken grote maatschappelijke conflicten te woeden.

EUR

Download e-book bij 1 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
AKO epub € 29,99
29.99
29.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.