Skip to main content

Noorsche mythen uit de Edda's en de sagen

Hélène Adeline Guerber

Hélène Adeline Guerber (1859–1929), ook wel bekend als H. » Verder lezen...

Geen huidige prijs bekend

ISBN:
1230004074915

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
21 September 2020

Producteigenschappen

Noorsche mythen uit de Edda's en de sagen

Hélène Adeline Guerber (1859–1929), ook wel bekend als H.A. Guerber, was een Amerikaanse leraar en auteur van vele boeken, waarvan de meeste levendige vertellingen waren van mythen, legendes, folklore, toneelstukken, epische poëzie, opera's en geschiedenis.


Hoewel verschillende boeken van Guerber nog steeds in druk zijn, zijn details over haar leven schaars. Er zijn vermeldingen voor haar in drie of vier biografische bronnen uit het begin van de twintigste eeuw, maar afgezien van een opsomming van de boeken die ze schreef, bevatten deze bronnen bijna geen feiten over haar leven. Deze boekbronnen worden aangevuld met twee korte overlijdensberichten, zes volkstellingen (vijf federale en de staat New York uit 1892) en haar gedenkteken op findagrave.com. Zelfs de weinige informatie is soms tegenstrijdig. Hoewel Hélène Guerber tijdens haar leven meer dan twee dozijn boeken heeft gepubliceerd, is ze als persoon bijna vergeten.

Prijsgeschiedenis

Er is geen prijsgeschiedenis beschikbaar voor dit product. Hiervoor moeten we minimaal één prijs, één week geregistreerd hebben.