Skip to main content

Nirwana

4,5/5 uit 13 reviews

De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon: samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren. » Verder lezen

€ 16,99 bij iTunes en 4 andere verkopers

EAN:
9789403128658

Aangemaakt op:
28 June 2023

Laatst gewijzigd:
2 December 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2023
Uitgever
-

Nirwana

Inleiding

Ontdek 'Nirwana', een meeslepende roman geschreven door de bekende auteur Tommy Wieringa. Het verhaal speelt zich af over een eeuw, waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren en illustreert de invloed van een grootouders' geschiedenis op het leven van een kleinzoon. Het verkent het verleden van een gerespecteerde waterbouwkundige met een besmet verleden, verweven met de huidige strijd van zijn kleinzoon, een beroemd kunstenaar.

Verhaal

Het verhaal begint met Willem Adema, een visionaire waterbouwkundige die in Duitsland vocht om de olievelden van de Kaukasus te veroveren. Halverwege de oorlog komt hij tot inkeer en sluit zich aan bij het verzet. Na zijn gevangenisstraf, pioniert hij in Venezuela voor de olie-industrie, en speelt hij een belangrijke rol in de offshore op de Noordzee vanaf de jaren '60.

Daarentegen, zijn kleinzoon Hugo Adema, een beroemd kunstenaar, is nadat zijn grote liefde hem heeft verlaten teruggekeerd naar het landgoed van zijn grootouders. Daar is hij opgegroeid en wil hij, om de tijd te doden, zijn grootvaders verleden onderzoeken en beter begrijpen. Is zijn grootvader oprecht overgestapt naar het verzet, of was het opportunisme? Wat was nou eigenlijk echt zijn rol aan het oostfront?

Hugo beschouwt de tijd waarin hij zelf leeft steeds meer als een voortzetting van die veroveringsoorlog met andere middelen. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van zijn grootvader op, die een ontstellend nieuw licht werpen op diens oorlogsjaren.

Citaten

"Deze hoogst actuele roman leert dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester."

Over de auteur

Tommy Wieringa is een geroemd Nederlands schrijver, bekend om zijn rijke vertelkunst en scherpe observaties. 'Nirwana' is een getuigenis van zijn talent om historische feiten en fictie naadloos te combineren, waardoor een onvergetelijk verhaal ontstaat.

Reviews

iTunes

4.5/5
13 reviews

EUR

Te koop bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
iTunes € 16,99
16.99
Bol.com € 16,99
Bookspot € 16,99
Bruna € 16,99
eBook.nl € 16,99
16.99