Skip to main content

Nii Lamptey: De Vloek van Pelé

Joris Kaper

De grote Pelé zag de veertienjarige Nii Lamptey voetballen en wist het zeker: Lamptey wordt mijn opvolger. » Verder lezen...

Geen huidige prijs bekend

ISBN:
9780463181409

Vermeld sinds:
21 September 2020

Gewijzigd op:
26 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Joris Kaper
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Smashwords Edition

Nii Lamptey: De Vloek van Pelé

De grote Pelé zag de veertienjarige Nii Lamptey voetballen en wist het zeker: Lamptey wordt mijn opvolger. De Ghanees Nii schittert op een jeugd-WK en reist daarna op illegale wijze naar Europa. Daar wordt hij door het Belgische Anderlecht ingelijfd.


Op jonge leeftijd maakt hij zijn debuut bij Anderlecht, terwijl hij ondertussen met de jeugdteams van Ghana furore maakt. Met zijn mentaliteit is weinig mis. Na Anderlecht kent Nii een goed seizoen bij PSV, maar daarna glijdt zijn carrière langzaam af en wordt duidelijk dat hij Pelé niet zal evenaren.


Een moeilijke jeugd waarin hij wordt mishandeld en op straat slaapt, nauwelijks scholing, blessures en een spelersmakelaar die hem bedondert zorgen ervoor dat hij niet de carrière krijgt die hij verdient. Bovendien krijgt Lamptey te maken met omkooppogingen, ruzies, racisme en zwarte magie. Maar ook het verlies van twee van zijn kinderen en een fout huwelijk dragen bij aan zijn persoonlijke drama.


In de nadagen van zijn carrière start Nii een school in Ghana om kinderen een betere toekomst te kunnen bieden. Een veeboerderij en voetbalacademie volgen en het leven lacht hem eindelijk toe. Voor even. Want na een huwelijk van negentien jaar komt hij er achter dat de drie kinderen die hij heeft met zijn vrouw, niet zijn biologische kinderen blijken. Een slepende rechtszaak volgt en Nii geeft toe zelfmoord overwogen te hebben.

Prijsgeschiedenis

Er is geen prijsgeschiedenis beschikbaar voor dit product. Hiervoor moeten we minimaal één prijs, één week geregistreerd hebben.