Skip to main content

Naar zachtheid en een warm omhelzen

4,5/5 uit 8 reviews

Een negenjarige jongen wordt tijdelijk opgevangen in het huis van zijn grootouders, maar in dat huis wacht hem een andere oorlog. Een vergeten hoofdstuk uit het oeuvre van Adriaan van Dis. » Verder lezen

€ 6,99 bij iTunes en 4 andere verkopers

EAN:
9789025475222

Aangemaakt op:
28 July 2023

Laatst gewijzigd:
8 December 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2023
Uitgever

Naar zachtheid en een warm omhelzen

Inleiding

De betoverende relatie tussen een negenjarig kind en een zestigjarige vrouw vormt de kern van dit meeslepende verhaal. De ontwikkelingen zijn speels, humoristisch en tegelijkertijd diepzinnig, weerspiegelend een uitzonderlijke verbintenis die zich ontvouwt in het licht van liefde en erkenning.

Verhaal

Tijdens een emotionele crisis van zijn door oorlogservaringen geteisterde vader, vindt een negenjarige jongen toevlucht in het huis van zijn grootouders. Echter, er wacht hem een nieuwe uitdaging. De huishoudster, aangenomen door de strenge grootvader, begint zich steeds meer te verzetten tegen haar dienende positie. Deze vrouw, liefkozend Ommie genoemd, neemt de rol van grootmoeder op zich en wordt de vredestichter in de beschadigde familie. Haar heroïsche verleden als een moedige vrouw tijdens de oorlogstijd komt aan het licht. De jongen ziet in haar een bron van moed, en zij helpt hem op haar beurt om zijn angsten te overwinnen. Een sterke band ontstaat tussen hen, gekenmerkt door een gezamenlijk verlangen naar liefde en waardering. Door het leven van Ommie en die transformerende zomer te onderzoeken, beweegt de auteur op een inventieve manier tussen het verleden en het heden, onthullend hoe het heden reflecteert op het verleden.

Voor- en nadelen

Dit verhaal is een prachtige exploratie van onconventionele relaties, belichtend de essentiële menselijke behoeften aan liefde en erkenning. Het biedt echter ook een kritische blik op sociale normen en de druk van traditionele familierollen. De narratieve structuur, die soepel tussen tijden schakelt, zorgt voor een diepgaande ervaring, maar kan voor sommige lezers in het begin wellicht verwarrend zijn.

Recensies

De meeste lezers zijn diep geraakt door dit verhaal, en prijzen de genuanceerde karakterschetsen en de emotionele diepte van de relatie tussen de hoofdpersonen. De vlotte schrijfstijl en de zorgvuldige verweving van heden en verleden maken het een boeiende leeservaring.

Citaten

Met 'Naar zachtheid en een warm omhelzen' schrijft van Dis een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.

Uit het boek

Reviews

iTunes

4.5/5
8 reviews

EUR

Te koop bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
iTunes € 6,99
6.99
Bol.com € 6,99
Bookspot € 6,99
Bruna € 6,99
eBook.nl € 6,99
6.99