Skip to main content

Misschien moet je iets lager mikken

4,5/5 uit 9 reviews

Het lukte Milio te ontsnappen aan de armoede en vanuit het vmbo de universiteit te bereiken. Aan de hand van zijn eigen ervaringen vertelt hij over de impact van armoede en kansen-ongelijkheid. » Verder lezen

€ 9,99 bij Bol.com en 4 andere verkopers

EAN:
9789045045634

Aangemaakt op:
23 May 2023

Laatst gewijzigd:
2 October 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2023
Uitgever
-

Misschien moet je iets lager mikken

Inleiding

Ontdek het persoonlijke en rauwe verhaal van Milio van de Kamp over de impact van kansenongelijkheid in zijn boek ‘Misschien moet je iets lager mikken’. Het boek biedt een eerlijke kijk op de uitdagingen, offers en lasten die komen kijken bij het overwinnen van armoede en maatschappelijke ongelijkheid.

Verhaal

Het leven van Milio van de Kamp is gekenmerkt door ongelijkheid en armoede. Opgegroeid in een huis waar het vaak zonder licht of warm water moest stellen en in een buurt waar criminaliteit aan de orde van de dag was, heeft hij iets bereikt wat veel mensen niet lukt: een uitweg vinden uit de armoede. Van het vmbo weet hij het uiteindelijk tot aan de universiteit te schoppen, ondanks het advies van zijn docent om ‘iets lager te mikken’.

Maar deze sociale stijging gaat niet zonder offers. In ‘Misschien moet je iets lager mikken’ deelt Milio zijn persoonlijke ervaringen met vervreemding van familie, zich nergens echt thuis voelen, hoge schulden en depressie. Hij wordt voortdurend geconfronteerd met stigma’s rondom armoede. Dit boek legt de complexiteit van maatschappelijke ongelijkheid bloot op een manier die je dwingt om erbij stil te staan.

Het boek is echter niet bedoeld als lofzang op het idee dat iedereen alles kan bereiken als hij of zij maar hard genoeg werkt. Het is juist een erkenning van de uitzonderlijke veerkracht van mensen die van jongs af aan geconfronteerd worden met een ongelijke startpositie in het leven. Milio laat zien wat het écht betekent om tegen de klippen op te moeten klimmen om gelijkheid te bereiken.

Over de auteur

Milio van de Kamp is een toegewijde activist en spreker op het gebied van maatschappelijke ongelijkheid. Zijn ervaringen vormen de basis van dit boek en getuigen van een onwrikbaar doorzettingsvermogen en een ongelijke strijd tegen systematisch onrecht. Zijn verhaal is er een van hoop, doorzettingsvermogen en opoffering. Hij draagt bij aan het gesprek over kansenongelijkheid en armoede en inspireert anderen met zijn vastberaden strijd tegen ongelijkheid.

Reviews

iTunes

4.5/5
9 reviews

EUR

Te koop bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 9,99
9.99
Bookspot € 9,99
Bruna € 9,99
eBook.nl € 9,99
iTunes € 9,99
9.99