Skip to main content

Mijn landhuizen

Plinius

Hoe zou het zijn om te wonen als een rijke Romeinse gentleman? En dan bij voorkeur in een grandioos buitenverblijf ergens in Italië, ver van het jachtige Rome, en voorzien van alle denkbare comfort. » Verder lezen...

€ 6,49 bij Bookspot € 6,99 bij Apple iTunes vergelijk alle 4 prijzen

ISBN:
9789025308087

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
12 November 2020

Producteigenschappen

Auteur: Plinius
NUR: 683 Oudheid (tot 500)
Uitgeverij: Athenaeum

Mijn landhuizen

Hoe zou het zijn om te wonen als een rijke Romeinse gentleman? En dan bij voorkeur in een grandioos buitenverblijf ergens in Italië, ver van het jachtige Rome, en voorzien van alle denkbare comfort.

De Romeinse senator en redenaar Plinius de Jongere (ca. 62-ca. 113) bezat diverse landgoederen. In zijn correspondentie heeft hij het er vaak over. Zo geeft hij in twee beroemde "villabrieven' fraaie beschrijvingen van zijn buitenverblijven aan de kust bij Rome en in Umbrië. Inclusief tuinen, kunstwerken en landschap. Zijn brieven vertellen ook over de reizen ernaartoe, over de ideale dagindeling tijdens welverdiende vakanties, en over het intense verlangen daarnaar in tijden van plicht en werk. Ook Plinius droomde van rust en ruimte.

Wie deze brieven leest wordt voor even opgenomen in de Romeinse elite. En ervaart hoe de allerrijkste Romeinen woonden en leefden.
EUR

Koop dit product bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 6,49
6.49
eBook.nl € 6,49
Apple iTunes € 6,99
Kobo € 6,99
6.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.