Skip to main content

Mijn inbox is vol

Luc Chalmet

Ondanks de opkomst van sociale media is e-mail nog lang niet dood. » Verder lezen...

€ 17,99 bij Apple iTunes en 1 andere verkopers

ISBN:
9789048631971

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Luc Chalmet
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Die Keure Publishing

Mijn inbox is vol

Ondanks de opkomst van sociale media is e-mail nog lang niet dood.


In de professionele wereld groeit het gebruik ervan zelfs nog steeds. We zijn meer dan een kwart van onze werktijd bezig met e-mail. Maar heel weinigen hebben ooit een cursus gevolgd over wat een e-mailapplicatie kan en hoe u die mogelijkheden kunt gebruiken om efficiënter met uw e-mails om te gaan.


Verliest u ook kostbare tijd met het doorploeteren van uw mailbox? Stoort u zich aan de overload aan e-mails? Wilt u graag op een meer efficiënte manier aan de slag met uw mailprogramma? Luc Chalmet leert u met dit praktisch boek efficiënt omgaan met e-mails. Hij baseert zich daarbij onder andere op het lean gedachtegoed. Een aanrader voor wie enkele uren per week wil winnen!


EXTRACT


E-mail is bij uitstek een asynchroon communicatiemiddel. De afzender en de ontvanger van een bericht hoeven niet gelijktijdig beschikbaar te zijn. Het bericht wordt verstuurd zonder te verwachten dat de ontvanger onmiddellijk zal reageren. Dat is erg handig. De ontvanger krijgt zo de kans om zelf een geschikt moment te kiezen om het bericht te beantwoorden.

E-mail is asynchroon en daarmee het tegenovergestelde van een synchroon communicatiemiddel waarbij je onmiddellijk reactie krijgt op je vraag of bericht. De telefoon is een synchroon mondeling communicatiemiddel. Net zoals FaceTime en Skype, bij face-to-face communicatie of tijdens vergaderingen.


PERS


Luc Chalmet weet het proces heel helder te maken voor ons met de lege-inboxmethode en het gebruiken van het DRASTIC-model voor e-mailfolders. Hierdoor krijgt u inzicht over het hoe en het waarom van communiceren. Het waardetoevoegende denken uit het lean denken staat centraal in deze aanpak. - Hessel Visser, blogger en auteur van de bestseller Werken met Logistiek


Een mens zou er zin van krijgen echt eens die inbox onder controle te krijgen. Want wie kan zeggen dat er in zijn/haar mailbox minder e-mails zitten dan het scherm van je e-mailapplicatie kan tonen op het scherm? - Mieke De Jaegher, Wiskeys


OVER DE AUTEUR


Luc Chalmet is professor emeritus van de Universiteiten van Gent en Antwerpen. Hij heeft een diverse loopbaan doorlopen, zowel in de industrie, in de consultancy als in academische instellingen. Hij is nog actief als raadgever en coach met focus op het introduceren van een lean cultuur in organisaties.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Apple iTunes € 17,99
17.99
Kobo € 17,99
17.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.