Skip to main content

Mienskip en de toekomst van de democratie

Gerk Roosma

In dit boek komen de problemen waar de maatschappij en de mens mee kampen aan bod en hoe we onszelf als persoon en als samenleving kunnen hervinden. » Verder lezen...

€ 9,95 bij Kobo en 0 andere verkopers

ISBN:
9789463420655

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Gerk Roosma
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Mijnbestseller.Nl

Mienskip en de toekomst van de democratie

In dit boek komen de problemen waar de maatschappij en de mens mee kampen aan bod en hoe we onszelf als persoon en als samenleving kunnen hervinden. Van een conflictmaatschappij naar een participatiesamenleving.
Wanneer waren wij groots? Toen er nog werkelijke samenwerking was en mensen gezamenlijk zochten naar succes voor allen. Toen wij elkaar niet omlaag haalden en beperkten in onze menselijkheid. Deze tijd ligt niet in het verleden, maar in de toekomst. In de huidige maatschappij staat niet de mens centraal en ook niet de macht, maar het conflict. De conflictmaatschappij zorgt ervoor dat we onze rationaliteit verliezen. Debat is niet gericht op het zoeken naar een gezamenlijke waarheid maar op het winnen van een competitie ten koste van de ander. Het herwinnen van een rationeel inzicht in de wereld is een cruciaal onderdeel van Mienskip en het afwijzen van de conflictmaatschappij. In een conflictmaatschappij is iedereen redeloos, radeloos en reddeloos verloren. Niet slechts onze emotionaliteit maar zeker ook onze rationaliteit is wat ons tot een volwaardig mens maakt en meester over onze toekomst. Via Mienskip worden wij als mens en samenleving weer groots.
EUR

Koop dit product bij 1 verkopers

Verkoper Prijs
Kobo € 9,95
9.95
9.95

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.