Skip to main content

Met Carel Vosmaer op reis

Frederic Bastet

De laatste jaren valt er internationaal een sterk groeiende belangstelling voor de negentiende eeuw waar te nemen, ook in Nederland, waar het literaire beeld lang bepaald is gebleven door de visie van en op de Tachtigers. » Verder lezen...

€ 4,49 bij Bol.com € 4,99 bij Kobo vergelijk alle 5 prijzen

ISBN:
9789021443324

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Met Carel Vosmaer op reis

De laatste jaren valt er internationaal een sterk groeiende belangstelling voor de negentiende eeuw waar te nemen, ook in Nederland, waar het literaire beeld lang bepaald is gebleven door de visie van en op de Tachtigers. Aan hun voorgangers werd hier relatief weinig aandacht
besteed.
Vele figuren krijgen nu een zekere herwaardering. Zij worden meer naar hun eigen waarde en periode beoordeeld, wat een beter begrip van hun persoonlijkheid en hun historische betekenis tot gevolg heeft. Een prominent voorganger van ‘Tachtig’ was mr. Carel Vosmaer (1826-1888).
In zijn uitgebreide verhandeling over Vosmaer stelt Frédéric Bastet centraal diens reizen naar Italië en de daaruit resulterende romans Amazone en Inwijding, van welke vooral de eerste destijds bewondering heeft geoogst. De werkelijke betekenis van Vosmaer, kenner van schilderkunst en literatuur, jurist en oudheidkundige, schrijver ook van een monumentale studie over Rembrandt, wordt hierdoor aanmerkelijk verhelderd.
Met Carel Vosmaer op reis, gebaseerd op de charmante en levendige reisjournalen, is geïllustreerd met een schat aan niet eerder gepubliceerde portretten en tekeningen. Het boek zal de bestudering van deze interessante Hagenaar, ziel van De Nederlandsche Spectator, intimus van Multatuli en vriend van onder meer de schilder Lourens Alma Tadema, een nieuwe impuls kunnen geven.
EUR

Koop dit product bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 4,49
4.49
Bookspot € 4,49
eBook.nl € 4,49
Apple iTunes € 4,49
Kobo € 4,99
4.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.