Skip to main content

Macht, Media & Montesquieu

E. van der Wilk

Is de leer van de scheiding der machten als staatssysteem gedateerd? In dit boek wordt inzichtelijk gemaakt dat evenwicht tussen publieke machten een systeem is… » Lees verder

Geen actuele prijs bekend

ISBN:
9789048508655

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
12 januari 2019

Macht, Media & Montesquieu

Is de leer van de scheiding der machten als staatssysteem gedateerd? In dit boek wordt inzichtelijk gemaakt dat evenwicht tussen publieke machten een systeem is dat zijn waarde door de eeuwen heen heeft behouden.

Is de leer van de scheiding der machten als staatssysteem gedateerd? Een absolute scheiding van de wetgevende uitvoerende en rechterlijke macht heeft in Nederland nooit bestaan. Wel is gestreefd naar evenwicht tussen deze machten. In dit boek wordt inzichtelijk gemaakt dat evenwicht tussen publieke machten een systeem is dat zijn waarde door de eeuwen heen heeft behouden. Het systeem is flexibel genoeg om met enige regelmaat te worden aangepast aan de eisen van de tijd. Nieuwe machten binnen de oude machtenleer ontstaan zoals de Raad voor de rechtspraak en het Onderzoeks- en Verificatiebureau van de Tweede Kamer. Nieuw is de media als een (privaat-) publieke macht te beschouwen. Hoewel de media niet zijn belast met publieke taken zijn zij immers onderdeel van de politiek en het politieke besluitvormingsproces. Deze drie nieuwe publieke machten zijn bestudeerd op hun al dan niet succesvolle plaats in de leer van de machtenscheiding.

EUR

Download e-book bij 0 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.