Skip to main content

Kieviet

Ton van der Lee

In Kievit laat Ton van der Lee zien hoe een plattelandsonderwijzer uitgroeide tot de belangrijkste vernieuwer van de Nederlandse jeugdliteratuur. » Verder lezen...

€ 9,99 bij Bookspot € 12,99 bij Bol.com vergelijk alle 4 prijzen

ISBN:
9789026343537

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
28 September 2020

Producteigenschappen

Kieviet

In Kievit laat Ton van der Lee zien hoe een plattelandsonderwijzer uitgroeide tot de belangrijkste vernieuwer van de Nederlandse jeugdliteratuur.


Kieviet is een prachtige biografie van de schrijver die een van de beroemdste personages uit de Nederlandse kinderliteratuur bedacht


Het is het einde van de negentiende eeuw en Nederland is in een rap tempo aan het veranderen. Op vrijwel ieder gebied vinden er revolutionaire ontwikkelingen plaats: de mobiliteit wordt groter, de communicatie makkelijker en Nederland wordt op veel gebieden moderner. Maar de literatuur verandert maar langzaam, en met name de kinderliteratuur blijft stoelen op braafheid en stichtelijkheid. Tot in een klein dorpje in Noord-Holland schoolmeester Johan Kieviet het stoute personage Dik Trom bedenkt. Het betekent niets minder dan een revolutie in de Nederlandse kinderliteratuur.


Ton van der Lee is de achterkleinzoon van C. Joh. Kieviet en heeft hierdoor toegang tot exclusieve archieven en bijzondere familieverhalen. Aan de hand van het veranderende Nederland laat hij zien hoe de inventieve Kieviet kwam tot het bijzondere personage Dik Trom, dat zou uitgroeien tot een icoon.
EUR

Koop dit product bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 9,99
9.99
eBook.nl € 9,99
Bol.com € 12,99
Apple iTunes € 12,99
12.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.