Skip to main content

Je kunt het maar één keer doen

Barbara van Beukering

4.5/5 uit 7 reviews

Bert Keizer – "Een fascinerende en onvergetelijke portrettengalerij waarin Van Beukering zowel de vertrekkenden als de achterblijvers beschrijft in hun tragiek, onhandigheid, verdriet en humor. » Verder lezen...

€ 11,99 bij Bol.com en 2 andere verkopers

ISBN:
9789000372744

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
25 September 2020

Producteigenschappen

Je kunt het maar één keer doen

Bert Keizer – "Een fascinerende en onvergetelijke portrettengalerij waarin Van Beukering zowel de vertrekkenden als de achterblijvers beschrijft in hun tragiek, onhandigheid, verdriet en humor. Ze slaagt er terloops ook in om een beetje les te geven over hoe we onze gedwongen aftocht iets van draaglijkheid en soms zelfs van grandeur kunnen geven.'


We weten maar één ding zeker in ons leven en dat is dat we op een dag doodgaan. Toch stoppen we de gedachte hieraan bij voorkeur zo ver mogelijk weg. Toen de ouders van Barbara van Beukering ongeneeslijk ziek waren, wilde haar vader er niet over praten, terwijl haar moeder heel bewust alle tijd nam om afscheid te nemen van haar dierbaren. Hierdoor realiseerde Van Beukering zich dat de manier waarop je afscheid neemt van het leven grote impact heeft op je nabestaanden. Ze combineerde haar eigen ervaringen met openhartige verhalen van nabestaanden over de dood van hun dierbare en sprak ook met diverse deskundigen: oncologen, euthanasieartsen, rouwdeskundigen en stervensbegeleiders.


Je kunt het maar één keer doen is een persoonlijke zoektocht waarin Van Beukering op haar bekende luchtige en integere toon aanzet tot nadenken over de manier waarop we sterven. Er bestaat geen blauwdruk voor een goed sterfbed, maar je kunt je er wel degelijk op voorbereiden.


Met verhalen van:

Angela Groothuizen over haar vriendin Ria Brieffies

Babs van den Bergh over haar man René Gude

Ernst Daniël Smid over zijn vrouw Roos Giesen van der Sluis

Frank Sanders over zijn man Jos Brink

Frenk Reemer over zijn zus Sandra Reemer

Jet Steinz over haar vader Pieter Steinz

Maarten de Boer over zijn vrouw Renate Dorrestein

Mienke Schaberg over haar man Frans Swarttouw

Natascha van Weezel over haar vader Max van Weezel

Veerle Claus over haar man Hugo Claus


Barbara van Beukering (53) is journalist en was ruim twintig jaar hoofdredacteur, onder andere van Het Parool en Volkskrant Magazine. In 2018 verscheen haar eerste boek, Kruip nooit achter een geranium, een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven. In dat kader sprak zij veertien bekende vrouwen van boven de zeventig en combineerde de interviews met persoonlijke verhalen. Van dit boek verkocht ze 20.000 exemplaren.

Reviews

Apple iTunes

4.5/5
7 reviews

EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 11,99
11.99
Apple iTunes € 11,99
Bol.com € 11,99
11.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.