Skip to main content

Huiswaarts

Bernd Heinrich

De bekende bioloog Bernd Heinrich gaat sinds zijn jeugd elk jaar terug naar zijn geliefde plek in de bossen van Maine. » Verder lezen...

€ 17,99 bij Bookspot en 2 andere verkopers

ISBN:
9789402304176

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Bernd Heinrich
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: J.M. Meulenhoff

Huiswaarts

De bekende bioloog Bernd Heinrich gaat sinds zijn jeugd elk jaar terug naar zijn geliefde plek in de bossen van Maine. Waar komt, vroeg hij zich af, die heimwee naar een bepaalde plek vandaan? En waarom zijn emoties vaak zo sterk als het om iemands geboorteplek gaat? Hoe zit dat eigenlijk in de dierenwereld?

Albatrossen, kraanvogels, zalmen, zelfs monarchvlinders leggen enorme afstanden af om terug te keren naar hun geboortegrond. De grote vogeltrek twee keer per jaar wordt niet alleen ingegeven door het speuren naar voedsel, maar ook door het sterke verlangen naar de geboorteplek. Op hun trektochten gebruiken sommige dieren de zon als kompas, andere nemen geursporen of water- en luchtstromen als gids. Maar allemaal vinden ze hun weg naar huis.

In Huiswaarts neemt Heinrich de lezer mee op de trektochten van vele vogels en andere dieren. Door de onderhoudende vertelwijze heeft de lezer nauwelijks door dat hij een stuk wijzer is geworden.
EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bookspot € 17,99
17.99
eBook.nl € 17,99
Kobo € 17,99
17.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.