Skip to main content

Historie van het Leven en Sterven van Heer Johan van Oldenbarnevelt

Cornelis Bosch

Aangezien vele mensen verlangen te weten de waarachtige oorzaak, waarom de heer Johan van Olden-Barnevelt, in zijn leven Raad Advocaat van de Landen, tot zulk een einde gekomen is, als al de wereld kennelijk is, dewijl zij in de uitgegeven Sententie&hel » Verder lezen...

€ 3,99 bij Bol.com en 1 andere verkopers

ISBN:
1230001459173

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Cornelis Bosch
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: G.J. Bouman

Historie van het Leven en Sterven van Heer Johan van Oldenbarnevelt

Aangezien vele mensen verlangen te weten de waarachtige oorzaak, waarom de heer Johan van Olden-Barnevelt, in zijn leven Raad Advocaat van de Landen, tot zulk een einde gekomen is, als al de wereld kennelijk is, dewijl zij in de uitgegeven Sententie geen volkomen genoegen hebben, zo heb ik mij voorgenomen de waarheid van dien voor de dag te brengen en zal ik te dien einde de zaak wat hoger verhalen, opdat men daaruit oordelen mag of zijn daden verdiend hebben een zodanig bedroefde uitgang als hem zo ernstelijk is bereid door de principaalste dergenen wiens zaken en welvaren hij gevorderd heeft naar zijn vermogen.


Aldus in samenvatting de eerste regels van een vertoog uit 1622, dat, aangevuld met diverse getuigenissen, brieven e.d., eerst in 1648 is gepubliceerd en in 1658 zijn tweede, herziene, druk beleefde. Deze tweede druk ligt ten grondslag aan deze lichtelijk bewerkte publicatie.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 3,99
3.99
Kobo € 3,99
3.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.