Skip to main content

Historiën

Herodotus

Herodotus (ca. » Verder lezen...

€ 24,99 bij Bol.com € 45,99 bij Kobo vergelijk alle 3 prijzen

ISBN:
9789025309374

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Herodotus
NUR: 683 Oudheid (tot 500)
Uitgeverij: Athenaeum

Historiën

Herodotus (ca. 484-424 v.Chr.) schreef het oudste bewaard gebleven prozawerk van Europa. Zijn uitgangspunt was oorlog. De slagen bij Marathon, Thermopylai en Salamis en Plataiai waren in Herodotus' tijd al bekend als de grote confrontaties tussen de wereldmacht van de Perzen en de coalitie van Griekse stadsstaten. Maar Herodotus' belangstelling gaat veel verder. Hij grijpt in zijn historia, zijn onderzoek, ver terug in de mythologie en de geschiedenis om de oorsprong van het conflict tussen oost en west te verklaren, en is ook zeer geïnteresseerd in de geschiedenis en de cultuur van de volkeren van de mediterrane wereld, die hij langdurig heeft bereisd.

De climax is de beschrijving in de boeken zeven tot negen van Xerxes' mislukte invasie van Griekenland. De Griekse staten zijn hun verdeeldheid te boven gekomen en behalen ondanks hun numerieke zwakheid een schitterende overwinning op de Perzische invasiemacht.

Herodotus is een briljant verteller, die in zijn verhaal korte novellen van superieur gehalte en vele illustratieve anekdoten invlecht. Geen wonder dat hij in het onderwijs en daarbuiten talloze lezers steeds weer heeft geboeid.
EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 24,99
24.99
Bookspot € 24,99
Kobo € 45,99
45.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.