Skip to main content

Het verlangen naar zin

Hans Alma

In "Het verlangen naar zin. » Verder lezen...

€ 9,99 bij Bol.com en 3 andere verkopers

ISBN:
9789025907495

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
28 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Hans Alma
NUR: 730 Filosofie algemeen
Uitgeverij: Have, Ten

Het verlangen naar zin

In "Het verlangen naar zin. De zoektocht naar resonantie in de wereld' toont hoogleraar Hans Alma het belang van verbeelding in zingeving en levensbeschouwing.


Ieder mens verlangt naar een zinvol en waardevol leven. We geven daar op eigen manier vorm aan in onze seculiere samenleving. Maar waar komt dat verlangen naar zin en waarde vandaan? Hoe kunnen we erover met elkaar in gesprek gaan? Kunnen levensbeschouwelijke tradities ons zoeken naar zin nog verrijken?


Het verlangen naar zin biedt een nieuwe visie op zingeving en levensbeschouwing. De nadruk ligt op het aandachtig en verbeeldingsvol onderzoeken wat de wereld te bieden heeft. Een zinvol bestaan wordt mogelijk waar we afstemmen op de unieke waarde van wat ons omringt. Met voorbeelden uit de kunst, literatuur en filosofie maakt Hans Alma duidelijk hoe we dat kunnen doen.


Uit het voorwoord van Edel Maex, psychiater en zenleraar: "Hans Alma gaat op zoek naar wat bestaan zinvol kan maken. Ze gaat niet op zoek naar oude of nieuwe systemen maar naar het gewone, naar datgene wat mensen altijd al gedaan hebben. En ze gaat op zoek naar woorden, vaak dagelijkse woorden, herkenbare woorden.
EUR

Koop dit product bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 9,99
9.99
Bookspot € 9,99
eBook.nl € 9,99
Apple iTunes € 9,99
9.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.