Skip to main content

Het laatste koninkrijk

Bernard Cornwell

En toen zagen we ze. » Lees verder

€ 14,99 bij Bol.com (epub) en 4 andere aanbieders

ISBN:
9789462492172

Vermeld sinds:
7 november 2016

Laatst gewijzigd:
19 januari 2019

Het laatste koninkrijk

En toen zagen we ze. Drie schepen. In mijn herinnering kwamen ze uit een mistbank gegleden... Ze waren prachtig... Die zomerdag zo lang geleden had ik het gevoel dat de drie schepen op het water dansten... 'Dat duivelsgebroed', gromde mijn vader. Hij was niet bepaald een goed christen, maar hij was op dat moment bang genoeg om een kruis te slaan.

Hier spreekt Uhtred, heer van Bebbanburg, de hoofdpersoon van Het laatste koninkrijk dat zich afspeelt in het door de Vikingen belaagde en bezette Noord-Engeland. Als weesjongen van tien jaar wordt hij gevangengenomen en geadopteerd door een Viking. Maar door zijn afkomst blijft hij onlosmakelijk verbonden met Alfred, de koning van Wessex, het enige Engelse rijk dat niet door de Vikingen is onderworpen.

Het lot wil dat hij in een veroveringsslag aan de Engelse zijde terechtkomt, en zich daar vestigt. Zijn huwelijk versterkt zijn band met Wessex en de christelijke koning Alfred de Grote. Deze Alfred houdt niet van de heiden Uhtred, maar maakt gretig gebruikt van diens kennis van het vijandelijke kamp. De aanvallen van de Vikingen houden aan en in het tumult van de oorlog verliest Uhtred vrouw en kind. Hij komt oog in oog te staan met de belangrijkste en huiveringwekkendste van de Viking-hoofdmannen, en wordt zich bewust van zijn werkelijke trouw en toewijding.

EUR

Download e-book bij 5 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
BookSpot (was: ECI) epub € 14,99
14.99
Kobo epub € 14,99
AKO epub € 14,99
Bol.com epubLeesID € 14,99
Apple iTunes ibook € 14,99
14.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Bernard Cornwell

Het laatste koninkrijk

Het laatste koninkrijk
Prijs: € 9,99