Skip to main content

Het Geriatrie formularium.

Veruit de meeste artsen krijgen in hun praktijk met oude patiënten te maken. » Verder lezen...

€ 34,11 bij Bol.com € 35,80 bij Kobo vergelijk alle 2 prijzen

ISBN:
9789031364312

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Het Geriatrie formularium.

Veruit de meeste artsen krijgen in hun praktijk met oude patiënten te maken. Bij deze patiënten verschillen de ziektepresentatie en verschijnselen nogal eens van wat men in de studie geneeskunde over de patiënt in het algemeen heeft geleerd. Naarmate een patiënt ouder wordt, moet de arts veelal de diagnostiek en de behandeling, waaronder de farmacotherapie, aanpassen aan de met de leeftijd veranderende lichamelijke en psychische factoren.

Het geriatrie formularium biedt een algemeen overzicht van de veranderingen die optreden bij het ouder worden en behandelt de problematiek van de geriatrische patiënt. Het besteedt aandacht aan de door leeftijd gewijzigde ziektepresentatie, de aanpak door de arts van lichamelijk onderzoek en aanvullende diagnostiek, waaronder met de leeftijd veranderende referentiewaarden, en ethische, sociale en juridische aspecten. Van de belangrijkste aandoeningen bij ouderen worden epidemiologie, symptomatologie, diagnostiek en behandeling beschreven.

Het hoofdstuk over farmacotherapie geeft algemene richtlijnen over het voorschrijven van geneesmiddelen aan oude patiënten. De therapieschema's bieden dosisadviezen en geven aan of een dosisaanpassing zinvol is.

Voor wie?
Het Geriatrie Formularium richt zich in de eerste plaats op huisartsen, klinisch geriaters, internisten ouderengeneeskunde, ouderen psychiaters, sociaal geriaters en verpleeghuisartsen. Alle artsen die oudere patiënten in hun praktijk hebben, kunnen er zeker ook hun voordeel mee doen.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 34,11
34.11
Kobo € 35,80
35.8

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.