Skip to main content

Grens en gezin

Dit boek gaat over hoe Nederlandse politici en ambtenaren in de afgelopen vijftig jaar de regels hebben vastgesteld voor gezinsmigratie. » Lees verder

€ 47,99 bij AKO (epub) en 0 andere aanbieder

ISBN:
9789048521227

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
23 januari 2019

Grens en gezin

Dit boek gaat over hoe Nederlandse politici en ambtenaren in de afgelopen vijftig jaar de regels hebben vastgesteld voor gezinsmigratie. Het reconstrueert de termen waarin het beleidsdebat gevoerd werd en het verloop van de besluitvorming. Waar de discussie in de jaren vijftig en zestig draaide om de overkomst van gezinnen van gastarbeiders ging het in de jaren zeventig en tachtig over gelijke behandeling van mannen en vrouwen homoseksuele en heteroseksuele relaties en migranten en Nederlanders en vanaf de jaren negentig over beperking van de instroom eigen verantwoordelijkheid en de plaats van moslims in de Nederlandse samenleving.
Een van de vragen die centraal staan is waarom politici en ambtenaren van een land dat nooit een immigratieland heeft willen zijn de vestiging van gezinsmigranten hebben toegestaan op een schaal die het aanzien van Nederland voorgoed veranderd heeft. Die vraag sluit aan bij het internationaal theoretisch debat over wat wel de paradox van het migratiebeleid in liberale democratieën wordt genoemd: Nederland is immers niet het enige land met een dergelijke paradoxale migratiegeschiedenis.
Daarnaast wordt in kaart gebracht hoe de verhoudingen liggen en lagen tussen ministeries tussen ambtenaren en bewindspersonen tussen kabinet en parlement en tussen politieke partijen. Daarmee biedt dit boek een kijkje in de keuken van beleidsvorming in Nederland.

Download e-book bij 1 aanbieders

Aanbieder Bestand Prijs
AKO epub € 47,99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.