Skip to main content

Gewone deugden

Michael Ignatieff

Michael Ignatieff bezocht de Braziliaanse favela's, de Zuid-Afrikaanse en Zimbabwaanse townships, Japanse boeren, gangs in Los Angeles en monniken in Myanmar om… » Lees verder

€ 9,04 bij Bol.com € 9,99 bij BookSpot (was: ECI) vergelijke alle 5 prijzen

ISBN:
9789059367692

Vermeld sinds:
20 november 2017

Laatst gewijzigd:
13 januari 2019

Gewone deugden

Michael Ignatieff bezocht de Braziliaanse favela's, de
Zuid-Afrikaanse en Zimbabwaanse townships, Japanse boeren, gangs in Los Angeles en monniken in Myanmar om te onderzoeken welke morele deugden mensen over de hele wereld delen. Terwijl de globalisering de wereldbevolking economisch verbindt, rijst de vraag of ook onze waarden steeds meer overeenkomen. Zijn universele mensenrechten inmiddels een wereldwijd gedeelde moraal geworden?

Op zoek naar antwoorden bezocht Michael Ignatieff
in drie jaar tijd acht landen. In zijn onderzoekend essay laat hij zien dat dagelijkse deugden als tolerantie, vergevingsgezindheid, vertrouwen en veerkracht samen een moreel kompas vormen, zowel in kosmopolitische metropolen als in achterstandswijken. Deze kernwaarden stellen het lokale belang boven het universele, en de wensen en verlangens van de eigen groep boven die van vreemden. Ignatieff toont ons dat deugden niet theoretisch of ideologisch gefundeerd zijn. Deugden kunnen verdeeldheid zaaien, maar ook zorgen voor verbinding of verzoening, zowel op lokaal, landelijk en internationaal niveau.

EUR

Download e-book bij 5 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
Bol.com epubLeesID € 9,04
9.04
Kobo epub € 9,06
BookSpot (was: ECI) epub € 9,99
eBook.nl epubLeesID € 9,99
Apple iTunes ibook € 9,99
9.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Michael Ignatieff

Vuur en as

Vuur en as
Prijs: € 4,99 tot € 14,99