Skip to main content

Esoterie

Kocku von Stuckrad

Wat is esoterie? Van tarotkaarten en horoscopen tot de Kabbala en New Age, Von Stuckrad beschrijft helder en levendig de oorsprong van de esoterie. » Lees verder

€ 8,99 bij Bol.com (epub) en 5 andere aanbieders

ISBN:
9789048522712

Vermeld sinds:
29 november 2014

Laatst gewijzigd:
19 januari 2019

Esoterie

Wat is esoterie? Van tarotkaarten en horoscopen tot de Kabbala en New Age, Von Stuckrad beschrijft helder en levendig de oorsprong van de esoterie.

De meest uiteenlopende zaken vallen vandaag onder de term 'esoterie', zoals tarotkaarten en horoscopen, de relatie met krachtdieren binnen het neo-sjamanisme, mystieke ervaringen onder invloed van verdovende middelen, of de natuurreligieuze ideeën van de nieuwe heksenreligie.

Maar niet alles wat tegenwoordig 'esoterie' wordt genoemd, is deel van dezelfde traditie. Vanuit religiewetenschappelijk perspectief delen de aanhangers van verschillende verschijningsvormen van esoterie de zoektocht naar een absolute, verborgen kennis die hun door een mystiek visioen, door een goddelijke autoriteit of door persoonlijke ervaring zal worden geopenbaard. Deze zoektocht kent een lange traditie. Kocku von Stuckrad beschrijft helder en levendig de oorsprong van de esoterie bij de antieke Pythagoreeërs en de geschriften van de mysterieuze Hermes Trismegistus; ook volgt hij haar ontwikkeling in de filosofische traditie van de islam, de joodse
Kabbala en de Europese Renaissance tot aan de hedendaagse New Age.

Volgens Von Stuckrad is de esoterie allesbehalve een duister zijspoor van de Europese geestesgeschiedenis. Ze heeft eerder juist een onuitwisbaar stempel op de grote theologische en natuurwetenschappelijke discussies gedrukt en de esoterie dient dan ook serieus te worden genomen als een belangrijke rode draad in de Europese godsdienstgeschiedenis.

-Kocku von Stuckrad is hoogleraar Religiewetenschap en decaan van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens voorzitter van het Nederlands Genootschap voor Godsdienstwetenschap.

EUR

Download e-book bij 6 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
AKO epub € 8,99
8.99
BookSpot (was: ECI) epub € 8,99
eBook.nl epubLeesID € 8,99
Apple iTunes ibook € 8,99
Kobo epub € 8,99
Bol.com epubLeesID € 8,99
8.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Kocku von Stuckrad

Esoterie

Esoterie
Prijs: € 9,99