Skip to main content

The Equations

S. Bais

Ook verkrijgbaar in het Nederlands onder 9789053567142Een bijzonder vormgegeven boek waarin de meest fundamentele natuurwetten op een toegankelijke wijze worden… » Lees verder

€ 6,99 bij AKO € 9,99 bij BookSpot (was: ECI) vergelijke alle 3 prijzen

ISBN:
9789048505395

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
13 januari 2019

The Equations

Ook verkrijgbaar in het Nederlands onder 9789053567142

Een bijzonder vormgegeven boek waarin de meest fundamentele natuurwetten op een toegankelijke wijze worden weergegeven.

Al duizenden jaren probeert de mens de natuur te doorgronden. Met steeds vernuftigere instrumenten zijn we in staat geweest om enkele van de grootste raadsels om ons heen te ontrafelen. Onder een overweldigende berg feiten hebben we een aantal fundamentele natuurwetten ontdekt die de structuur en evolutie van de fysische werkelijkheid beschrijven.In dit bijzonder vormgegeven boek toont Sander Bais ons de meest fundamentele vergelijkingen. Stapsgewijs gaan we vanuit de wetten van Newton en Maxwell die het hart van de klassieke natuurkunde vormen enerzijds naar de Einstein vergelijkingen die de structuur van ruimte en tijd bepalen anderzijds via de vergelijkingen van Schrodinger en Dirac naar het Standaard Model de ultieme beschrijving van de ons bekende materie en straling. Besloten wordt met scenarios voor een allesoverkoepelende theorie zoals die van de Supersnaren.

Naast een korte toelichting op de inhoud en toepassing van de vergelijking geeft Bais een historische schets. Niet om ons te onderwijzen in de wis- of natuurkunde maar om ons op toegankelijke wijze deelgenoot te maken van de belangwekkende inhoud en schoonheid van onze diepste kennis. De Equations is geschreven voor mensen met of zonder wiskundeknobbel voor liefhebbers van mooie dingen waartoe ook deze vergelijkingen zeker behoren.

Uitgave n.a.v. het World Year of Physics in 2005

EUR

Download e-book bij 3 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
AKO epub € 6,99
6.99
eBook.nl epubLeesID € 6,99
BookSpot (was: ECI) epub € 9,99
9.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van S. Bais

The Equations

The Equations
Prijs: € 6,99 tot € 9,99

Kwanta, kwinkslagen & kwakzalvers

Kwanta, kwinkslagen & kwakzalvers
Prijs: € 9,99

Keerpunten

Keerpunten
Prijs: € 10,99