Skip to main content

Een nieuw sociaal contract

5,0/5 uit 1 review

Pieter Omzigt pleit voor een nieuw sociaal contract om de mechanismen van de rechtsstaat weer goed te laten functioneren. » Verder lezen

€ 11,99 bij Bol.com en 3 andere verkopers

EAN:
9789044648829

Aangemaakt op:
22 May 2023

Laatst gewijzigd:
7 November 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2021
Uitgever
-

Een nieuw sociaal contract

Inleiding

De perceptie van een onberispelijk Nederland wordt in het boek van Pieter Omtzigt grondig ontkracht. Hij legt bloot hoe macht en tegenmacht binnen de Nederlandse rechtsstaat verre van optimaal functioneren, zoals pijnlijk duidelijk werd tijdens het kinderopvangtoeslagenschandaal.

Verhaal

Pieter Omtzigt, een ervaren politicus, breekt een lans voor een nieuw sociaal contract om het geschonden vertrouwen tussen de overheid en de burgers te herstellen. Dit is een uitdagende onderneming die niet alleen een revisie van de institutionele checks-and-balances vereist, maar ook een nieuwe mentaliteit van zowel de overheid als de burgers. Omtzigt levert in zijn boek substantiële voorstellen om het delicate weefsel van de rechtsstaat te onderzoeken en te repareren.

Voor- en nadelen

Het boek biedt een diepgaande analyse en praktische oplossingen, maar het pad naar herstel is lang en de implementatie van de voorstellen is complex. Echter, het gedetailleerde inzicht dat Omtzigt biedt in de systematische problemen is een waardevolle bron voor hen die streven naar een betere Nederlandse rechtsstaat.

Recensies

De recensies over dit boek zijn overwegend positief, met lof voor de grondige analyse en realistische voorstellen van Omtzigt. Critici waarderen de diepgaande kennis en ervaring die hij deelt over de complexiteit van de huidige politieke structuren in Nederland.

Citaten

"We moeten instituties herbouwen door checks-and-balances te hernieuwen. Het vraagt ook om een andere mentaliteit van de overheid én van de burgers zelf."

Pieter Omtzigt

Reviews

Bookspot

5/5
1 reviews

EUR

Te koop bij 4 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 11,99
11.99
Bookspot € 11,99
Bruna € 11,99
eBook.nl € 11,99
11.99