Skip to main content

Deugdethiek, levensbeschouwing en religie

Andreas Kinneging

Wat bindt ons? Wat zijn de overeenkomsten in het denken over goed en kwaad tussen bijvoorbeeld het christendom hindoeïsme islam confucianisme en boeddhisme? In… » Lees verder

€ 11,99 bij Bol.com (epub) en 4 andere aanbieders

ISBN:
9789000345281

Vermeld sinds:
6 maart 2015

Laatst gewijzigd:
13 januari 2019

Deugdethiek, levensbeschouwing en religie

Wat bindt ons?

Wat zijn de overeenkomsten in het denken over goed en kwaad tussen bijvoorbeeld het christendom hindoeïsme islam confucianisme en boeddhisme? In Deugdethiek levensbeschouwing en religie gaan verschillende filosofen op zoek naar een ‘wereldethos’ dat levensbeschouwelijke tradities over de hele wereld met elkaar verbindt. Deze verbinding wordt gezocht in deugden die in vele tradities aanwezig zijn en dikwijls een voorname rol spelen. Wat op het eerste gezicht onoverbrugbare verschillen lijken tussen culturen blijkt na een inspectie van de achterliggende deugden vaak op veel punten opmerkelijk overeenkomstig te zijn. 

Naast een inleiding over de klassieke deugdenleer bij Homerus Plato en Aristoteles gaan de auteurs in op de invulling van deze deugdenleer bij de belangrijkste levensbeschouwingen. De bundel eindigt met een hoofdstuk over de opvattingen van deugd in de praktijk van de Nederlandse samenleving. 

Andreas Kinneging en Timo Slootweg zijn beiden als rechtsfilosoof verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Van Kinneging verscheen eerder Geografie van goed en kwaad.

EUR

Download e-book bij 5 verkopers

Aanbieder Bestandstype Prijs
BookSpot (was: ECI) epub € 11,99
11.99
eBook.nl epubLeesID € 11,99
Apple iTunes ibook € 11,99
Kobo epub € 11,99
Bol.com epubLeesID € 11,99
11.99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van Andreas Kinneging

Waar of niet?

Waar of niet?
Prijs: € 13,99