Skip to main content

Deeltjesfysica: verrassend onvoorspelbaar?

De hoge energie fysica die de wereld van de elementaire deeltjes bestudeert heeft met experimenten in de loop der jaren veel nieuwe inzichten verschaft. » Lees verder

€ 7,99 bij AKO (epub) en 0 andere aanbieder

ISBN:
9789048506644

Vermeld sinds:
16 oktober 2014

Laatst gewijzigd:
21 januari 2019

Deeltjesfysica: verrassend onvoorspelbaar?

De hoge energie fysica die de wereld van de elementaire deeltjes bestudeert heeft met experimenten in de loop der jaren veel nieuwe inzichten verschaft. Hierdoor is het zogenoemde Standaard Model opgesteld dat de elementaire deeltjes en hun wisselwerkingen beschrijft. Ondanks hetsucces van dit model blijven er nog veel vragen onbeantwoord. Zo wordt het bestaan van een vooralsnog onontdekt Higgs deeltje voorspelt en beschrijft het model niet alle aspecten van de elementaire deeltjes. Het Atlas experiment bij de LHC deeltjesversneller nabij Geneve Zwitserland zal binnenkort opstarten. Dit experiment zal antwoord geven op de vraag of het Higgs deeltje bestaat - of niet. Mogelijk worden er nog veel meer nieuwe vormen van materie gevonden en krijgen we grip op nog een aantal onbeantwoorde vragen van het Standaard Model.

Stan Bentvelsen is hoogleraar Collider physics at the LHC bij het Instituut Hoge Energie Fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkzaam bij het Nikhef het Nederlands instituut voor subatomaire fysica en is programmaleider van het Atlas experiment.

Download e-book bij 1 aanbieders

Aanbieder Bestand Prijs
AKO epub € 7,99

Ken jij de voordelen van LeesID?

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week niet weergegeven.

Meer e-books van S. Bentvelsen

Deeltjesfysica

Deeltjesfysica
Prijs: € 7,99