Skip to main content

Decompressie

Serge Smaling

Als duiker krijg je maken met decompressie vanaf het moment dat je onder water de eerste keer perslucht inademt. » Verder lezen...

€ 7,95 bij Bol.com € 7,99 bij Apple iTunes vergelijk alle 3 prijzen

ISBN:
9780463737330

Vermeld sinds:
9 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

Auteur: Serge Smaling
NUR: NUR onbekend
Uitgeverij: Smashwords Edition

Decompressie

Als duiker krijg je maken met decompressie vanaf het moment dat je onder water de eerste keer perslucht inademt. Tijdens de eerste duikcursus wordt decompressie daarom al behandeld, in praktijk blijkt men toch moeite te hebben met de theorie.

Sinds deze eeuw duiken we met computers, die tijdens je duik laten zien hoelang je nog op een bepaalde diepte kunt blijven en zolang je je daaraan houdt, is de kans op decompressieproblemen zeer klein. Tegenwoordig worden er jaarlijks miljoenen duiken gemaakt wereldwijd zonder decompressie problemen.

Het sportduiken heeft twee grenzen: diepte en tijd. Wat gebeurt er als je die grenzen overschrijdt?

Zodra je voorbij die grenzen duikt, kom je in het grijze gebied waar sportduiken ophoudt en technisch duiken begint. Je krijgt dan te maken met decompressie theorie. De meeste boeken over dit onderwerp zijn alleen beschikbaar in het Engels en vanwege alle academische termen niet voor elke duiker eenvoudig te begrijpen. De theorie die je nu in handen hebt, is een poging om in het Nederlands de basis uit te leggen van decompressie, aan de hand van enkele natuurwetten en ervaringen van decompressieduiken uit het verleden.
EUR

Koop dit product bij 3 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 7,95
7.95
Kobo € 7,95
Apple iTunes € 7,99
7.99

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.