Skip to main content

De wraak van een onderduiker

Maurice Ferares

In deze vijfde roman heeft Maurice Ferares zijn ervaringen als joodse onderduiker tijdens de Tweede Wereldoorlog en die van een aantal lotgenoten beschreven tegen de achtergrond van gebeurtenissen die werkelijk hebben plaatsgevonden. » Verder lezen...

€ 3,49 bij Apple iTunes en 1 andere verkopers

ISBN:
9783957036131

Vermeld sinds:
7 September 2020

Gewijzigd op:
29 September 2020

Producteigenschappen

De wraak van een onderduiker

In deze vijfde roman heeft Maurice Ferares zijn ervaringen als joodse onderduiker tijdens de Tweede Wereldoorlog en die van een aantal lotgenoten beschreven tegen de achtergrond van gebeurtenissen die werkelijk hebben plaatsgevonden. Het is een ademloos spannend verhaal geworden. De roman zal iedereen fascineren die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de twintigste eeuw, het antisemitisme, het zionisme, en de oorsprong van de huidige tragische relatie tussen Arabieren en Joden in het Midden-Oosten.

Korte inhoud:

In de zomer van 1942 kreeg Jacob Wijnkoper in het door de Duitsers bezet Amsterdam een oproep ''om in Duitsland te gaan werken in een onder politietoezicht staand kamp''. Jakob besloot niet te gaan en vroeg zijn vader om hulp. Zijn vader kreeg niet zo'n oproep als gevolg van zijn tweede huwelijk met de niet-Joodse Duitse Ilse Grohmann. Hij weigerde echter zijn zoon te helpen om aan de deportatie te ontsnappen. Jakob brak met zijn vader en ging op zoek naar onderduikadressen. Vele jaren leefde hij zonder middelen van bestaan, afhankelijk van de menselijkheid van degenen die hem onderdak wilden verschaffen en in de constante angst om door de Duitsers gepakt te worden. Niets bleef hem daarbij gespaard. Zo moest hij zich maandenlang verstoppen in een wrak van een autobus in de haven van Amsterdam, bij een alcoholist die in het wrak woonde. Toen die stierf vond Jacob een slaapplaats in een volkstuinencomplex waar ook een aantal deserteurs van de Duitse Wehrmacht ondergedoken waren. De laatste maanden van de oorlog kon hij met de hulp van een prostituee en een arts in een leprozenafdeling van een ziekenhuis in Amsterdam als `leproos' worden opgenomen. Kort na de oorlog trouwde hij met Julia, die het bombardement van Rotterdam had overleefd. Met zijn vrouw en zijn jeugdvriend Simon vertrok hij naar Palestina, waar hij deel ging nemen aan de etnische zuivering van Palestijnse steden en dorpen. Onder de ogen van Julia en Simon werd de bescheiden jongen uit Amsterdam een wrede moordenaar. Toen de vader van Jacob in Palestina opdook kon de loop van het noodlot niet langer worden vermeden.
EUR

Koop dit product bij 2 verkopers

Verkoper Prijs
Apple iTunes € 3,49
3.49
Kobo € 3,49
3.49

Prijsgeschiedenis

Prijs gemeten op maandag; huidige week wordt niet weergegeven.