Skip to main content

De wind kent mijn naam

4,0/5 uit 7 reviews

Een latino-moeder verdwijnt als ze vanuit Amerika wordt teruggestuurd naar El Salvador, terwijl haar dochter alleen achterblijft in smerige opvangcentra in een voor haar onbekend land. » Verder lezen

€ 12,99 bij Bol.com en 4 andere verkopers

EAN:
9789028453111

Aangemaakt op:
21 May 2023

Laatst gewijzigd:
2 October 2023

Product eigenschappen

Auteur(s)
Jaar van uitgave
2023
Uitgever
-

De wind kent mijn naam

Inleiding

"De wind kent mijn naam", een fascinerende roman van de gerenommeerde auteur Isabel Allende, dompelt lezers onder in een aangrijpend verhaal van moed, liefde en ballingschap.

Verhaal

Terwijl de bittere kou van december 1938 Wenen in zijn greep houdt, wordt de vijfjarige Samuel Adler door zijn moeder op een kindertransport naar Engeland gezet. Zijn gelukkige jeugd wordt abrupt beëindigd door de Kristallnacht, waarin de nazi's hun huis verwoestten en zijn vader verdween. In Engeland wordt hij opgevangen door een kinderloos echtpaar en groeit hij op in liefde en zorg. Samuel zou uiteindelijk naar San Francisco emigreren en violist worden bij een symfonieorkest.

In 2019 speelt een gelijkaardig verhaal van scheiding en ballingschap zich af. De zevenjarige Anita Díaz en haar moeder vluchten van El Salvador naar de Verenigde Staten om te ontsnappen aan geweld. Helaas worden ze bij de grens gescheiden, en blijft Anita alleen achter in een onhygiënisch opvangkamp. Gelukkig treft ze Selena Durán, een maatschappelijk werkster die voor haar zorgt en uiteindelijk een veilig thuis voor haar vindt bij Samuel Adler.

"De wind kent mijn naam" is een tijdloos verhaal dat ontroerende thema's aansnijdt zoals verlies van thuis, ouders die offers brengen voor hun kinderen, en de veerkracht van kinderen in de meest barre omstandigheden.

Citaten

"Blijf schrijven om het verleden vast te leggen. Blijf schrijven over wat niet vergeten mag worden."

Barack Obama tegen Isabel Allende
Over de auteur

Isabel Allende is een Chili-geboren auteur, wereldwijd bekend en gerespecteerd voor het kundig weefwerk van historische gebeurtenissen in haar verhalen. Ze heeft verschillende prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Presidential Medal of Freedom van de Verenigde Staten.

Reviews

iTunes

4/5
7 reviews

EUR

Te koop bij 5 verkopers

Verkoper Prijs
Bol.com € 12,99
12.99
Bookspot € 12,99
Bruna € 12,99
eBook.nl € 12,99
iTunes € 12,99
12.99